Liga Majoră de Baseball face eroarea vieții

Vremea veșnică asupra scăderii popularității și relevanței Ligii Majore de Baseball pe fondul ritmului accelerat al vieții americane, o tradiție care datează de mai bine de un secol, nu este complet lipsită de temei. Prezența medie la parcurile de baseball ale ligilor majore a atins în 2019 un minim al ultimilor 16 ani. Participarea la Little League este în scădere. Un sondaj Gallup arată că baseballul, care a cedat cu zeci de ani în urmă mantia practică, dacă nu simbolică, de distracție națională în favoarea NFL, se află în urma baschetului în ceea ce privește popularitatea în rândul fanilor din Statele Unite. Vârsta mediană a fanilor pentru World Series de anul trecut a crescut din nou în sus față de anul precedent, ajungând la 56,9 ani.

Anecdotally, aș îndrăzni să ghicesc că persoana medie de pe stradă nu ar putea numi 10 jucători actuali.

Și totuși, veniturile brute ale MLB, care includ contracte multimedia la nivelul întregii ligi în valoare de miliarde de dolari garantate și acorduri de difuzare adesea profitabile la nivel local care valorifică audiențele regionale robuste ale sportului, s-au bucurat de o creștere constantă în ultimul deceniu și jumătate, urcând la un nivel record de 10,7 miliarde de dolari anul trecut. Nu mai departe de săptămâna trecută, MLB a convenit cu Turner asupra unui acord privind drepturile de televiziune prin cablu în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

În acest context curios – o piață bull pe termen scurt sub o tendință bearish pe termen lung – MLB se află împotmolită într-un impas autodistructiv sălbatic între proprietari și jucători, care amenință să o tragă definitiv spre margini.

Baseballul a avut o oportunitate de aur de a deveni primul sport american major care să se întoarcă din pandemia de coronavirus, oferind un sentiment de normalitate și vindecare în mijlocul traumei naționale din ultimele trei luni. Și asta lăsând la o parte interesul personal evident de a avea scena pentru el însuși în fața unei audiențe captive, de a se reconecta cu fanii expirați și de a ajunge în fața ochilor mai tineri pe care încearcă cu disperare să-i atragă în timp ce ESPN a recurs la difuzarea de curse de bile și scuipări de cireșe.

În schimb, într-un moment în care nu mai puțin de 30 de milioane de americani au rămas fără loc de muncă și aproape 120.000 au murit, un du-te-vino din ce în ce mai ostil între milionari și miliardari cu privire la modul în care să împartă în mod adecvat veniturile proiectate mai mici ca urmare a pandemiei nu numai că a aruncat în aer șansa MLB de a bate concurența pe piață, dar a pus la îndoială în mod rezonabil dacă va exista vreun sezon. Luni, comisarul Rob Manfred a recunoscut acest lucru, spunând că nu era 100% sigur că se va juca vreun meci în acest an, la doar cinci zile după ce a garantat că va exista „fără echivoc” o campanie în 2020.

Jucătorii susțin că sunt trași pe sfoară cu salariile lor proporționale, fiind puși să subvenționeze pierderile anticipate ale proprietarilor (cu risc sporit pentru sănătate) după ani de zile în care nu au gustat din profituri, și nu au făcut un secret din dorința lor de a-și lua mingea și a pleca acasă. Proprietarii susțin că reducerea salariilor este necesară, având în vedere veniturile mai mici decât se așteptau, vânzările de bilete fiind scoase din ecuație. Dar, în timp ce ambele părți s-au săpat și au petrecut luni de zile schimbând oferte și contra-propuneri, NBA, NHL și MLS au pus la punct planuri pentru a reporni în iulie cu o fracțiune din complicații, în timp ce boxul, artele marțiale mixte, PGA Tour și Nascar s-au adaptat din mers și au găsit modalități de a relua activitatea fără fani.

Baseballul a mai fost aici, distrus din interior de ego și lăcomie. Faimoasa oprire a lucrului din timpul ultimei etape a sezonului 1994 a dus la anularea World Series pentru prima dată în 90 de ani, o eroare neforțată din care sportul a avut nevoie de un deceniu pentru a-și reveni. Cu toate acestea, există toate motivele să credem că, în climatul de astăzi, ar trebui să facă față unei ascensiuni și mai abrupte dacă acest scenariu apocaliptic s-ar repeta. Meciurile de baseball sunt mai lungi și mai lente ca niciodată, într-un moment în care tinerii cresc cu experiențele fără reclame oferite de MLS și Premier League, care difuzează meciurile pe postul de televiziune gratuit NBC. Gravitatea acestor probleme existențiale este aproape suficientă pentru a ne face să uităm că sportul este proaspăt ieșit dintr-un scandal de furt de semnături care a implicat doi dintre ultimii trei campioni și a zdruncinat încrederea publicului în acest joc.

Un an fără MLB ar putea duce la un punct de vedere pe care nimeni dintre cei implicați nu ar trebui să îl dorească în domeniul public: că putem trăi fără el. În timp ce locul baseball-ului în trecutul nostru este de neșters, mult mai puțin sigur este locul pe care îl ocupă în viitorul nostru. Ambele părți au arătat în mod clar că iau locul său în conștiința americană ca fiind de la sine înțeles. După ce a renunțat la timpul său de a străluci și la o oportunitate fără precedent de a aduce noi fani și , baseball-ul nu poate decât să se concentreze pe păstrarea celor pe care îi are.

{{#ticker}}

{{topLeft}}

{{bottomLeft}}

{{topRight}}

{{bottomRight}}

{{#goalExceededMarkerPercentage}}

{{/goalExceededMarkerPercentage}}

{{/ticker}}

{{heading}}

{{#paragraphs}}

{{.}}}

{{{/paragrafe}}{{{highlightedText}}

{{#cta}}{{text}}{{/cta}}
Amintiți-mi în luna mai

Metode de plată acceptate: Visa, Mastercard, American Express și PayPal

Vom ține legătura pentru a vă reaminti să contribuiți. Așteptați un mesaj în căsuța dvs. poștală în mai 2021. Dacă aveți întrebări privind contribuția, vă rugăm să ne contactați.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.