Mâncarea tipic americană | 10 feluri de mâncare pe care trebuie să le încercați

Mâncarea tipic americană se caracterizează prin faptul că este un portret al fuziunii populației sale diverse. Mâncarea americană preia în mod creativ bucătării din alte țări și le adaptează la fiecare regiune în parte, cum ar fi crenvurștii și hamburgerii germani. În mâncărurile lor se folosesc ingrediente de origine autohtonă, cum ar fi porumbul, fasolea, floarea-soarelui, cartofii, ardeii, diverse forme de castraveți.

Mâncarea tipică din Statele Unite: scurtă introducere

Nu există nicio îndoială că Statele Unite, fiind una dintre cele mai mari țări din lume, au o ofertă gastronomică impresionantă și o existență uriașă și variată în ceea ce privește reinventarea acelorași mâncăruri. În Statele Unite veți găsi orice tip de mâncare din lume. După această scurtă introducere, vă vom vorbi despre cele mai reprezentative zece feluri de mâncare tipică americană. Bine ați venit!

Cheseburger

Mâncare tipică americană | Cheeseburger

Dacă ați fost în Statele Unite sau vă planificați călătoria, ați confirmat cu siguranță că unul dintre cele mai tipice fast food-uri americane este cheeseburgerul. Considerați un simbol american, așa-numiții cheeseburgeri au felii de brânză cheddar. În ceea ce privește istoria lor, vă putem spune că, în 1924, primul cheeseburger a fost făcut de americanii de la Lionel. Desigur, este un aliment care se găsește în toate colțurile planetei și pe care l-am consumat cu toții la un moment dat. Hamburgerul este, fără îndoială, cel mai caracteristic fel de mâncare din bucătăria americană.

Hot Dog

Hot dog

Acest fel de mâncare populară care provine din combinarea unei chifle lungi, a unui cârnat vienez sau Frankfurter, a unui sos de muștar și a ketchup-ului este celebru în toată lumea și știți despre ce vorbim. Cu toate acestea, cârnații pot varia de la un loc la altul. Această mâncare a fost importată din Germania, dar a devenit foarte populară în Statele Unite, unde a devenit o mâncare stradală tipică pentru clasa muncitoare. Mai precis, este strâns asociat cu străzile din New York și cu baseball-ul.

Pepperonni pizza

Mâncare americană | Pepperonni pizza

Pepperoni, un cârnat picant cu o ușoară aromă picantă, se obține prin prelucrarea cărnii de vită și de porc. Se poate spune cu siguranță că pentru majoritatea americanilor, pepperoni este un aliment preferat, în special pentru că se potrivește bine cu pizza. În mod surprinzător, originile sale nu sunt în întregime italiene, deoarece, deși este legat de anumiți cârnați picanți tradiționali din sudul Italiei, de fapt, magnatul țării este cel care a inventat acest produs. Pepperoni este consumat în Statele Unite încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, iar în 1891 a fost introdus pe piață datorită activității companiei Hormero.

Lobster Roll

Mâncare tipică americană | Lobster Roll

Un lobster roll este un hot dog cu homar. Este mult mai gustos decât pare, credeți-ne, pentru că homarul nu este sub formă de cârnați, ci carnea sa este tocată și condimentată după gustul fiecărui bucătar. Iar pâinea nu este genul de pâine pe care o găsești la orice food truck, ci o brioșă specială pentru rulada de homar, nici dulce, nici sărată, care nu este ușor de găsit în afara Statelor Unite. Se servește întotdeauna cu un borcan de ketchup și un borcan de unt topit. Rulada de lobter este o mâncare rapidă mai sănătoasă și mai proaspătă decât multe alte opțiuni.

Clam Chowder

Mâncare americană | Clam Chowder

Clam Chowder este o supă de mare tipică pentru statele Maine, New Hampshire, Vermont, Connecticut, Rhode Island și Massachusetts. La fel ca toate mâncărurile americane bine cunoscute, această delicatesă delicioasă a evoluat de-a lungul anilor de la o tocăniță de pește indigenă la ceea ce este astăzi, adică o delicioasă tocăniță groasă de scoici.

Istoria acestei minunate tocănițe datează din Roma Antică, de la „caldeira”, care era un vas pentru încălzirea alimentelor. Aceasta a devenit mai târziu „olla” sau „caldero”. Astfel, datorită influenței migrațiilor, se crede că aceasta este originea numelui acestei supe. Alte versiuni indică faptul că cuvântul „chowder” provine din cuvântul „jowter”, care se traduce prin „vânzător ambulant de pește” (din engleză în spaniolă). Încă din secolul al XVIII-lea, chowder-ul a început să fie preparat cu ceapă, carne de porc, pește, ierburi și condimente, cu influențe gastronomice englezești. Iar la sfârșitul secolului, carnea a fost înlocuită cu slănină de porc și au fost adăugați cartofi. Astăzi, fiecare regiune are propria sa supă de scoici unică. În Rhode Island, tocănița nu conține lapte și încorporează bulion de pește. În New York, influențat de italieni, se adaugă roșii pentru culoare. În Carolina de Nord se adaugă felii de morcov.

Cole slaw

Mâncare americană | Cole slaw

Cole slaw este o mâncare americană clasică. Este un companion de neînlocuit pentru puiul prăjit sau coastele de porc și este, de asemenea, o umplutură obișnuită pentru sandvișuri sau burgeri. Să vorbim despre istoria acestui fel de mâncare; în Imperiul Roman, salatele se făceau cu varză mărunțită și oțet, dar abia în anii 1600 a apărut salata de varză în Olanda.

Se numea „koolsla”, care, pronunțată în olandeză, sună ca „cole”. La începutul secolului al XVIII-lea, olandezii au sosit în America și, odată cu ei, au adus obiceiurile și rețetele lor, cum ar fi „koolsla”, care a fost foarte mult adaptată la gustul americanilor ca garnitură preferată.

Placinta cu cireșe

Mâncare americană tipică | Cherry Pie

Placinta cu cireșe, sau cherry pie, este unul dintre cele mai tipice și tradiționale deserturi din mâncarea americană tipică. Acest lucru se datorează, probabil, preparării sale ușoare și rezultatului delicios. Într-un fel sau altul, acest desert delicios a devenit indispensabil în orice moment, fie la micul dejun, fie la cafeaua de la jumătatea după-amiezii, fie pentru a încheia un prânz bun… Sau chiar o cină.

Toată vremea este un moment bun pentru a savura o bucată din această delicatesă americană. Este, de asemenea, un desert tipic pentru sărbătorirea zilei de 4 iulie, deoarece este vară la țară, deci cireșele sunt din abundență.

Cârnați de porc

Cârnați de porc

Cârnații de porc sunt clasici, dar încă mult mai puțin cunoscuți decât hot dog-ul sau hamburgerul, deși sunt mai cunoscuți decât aceste preparate în state precum Tennessee, Texas și Carolina de Nord. Pulled pork este o rețetă pe care, dacă vă place carnea de porc, o veți devora. Este cunoscut ca fast-food, deși prepararea lui necesită multe ore de gătire lentă și răbdare.

Nu există un singur mod de a găti acest fel de mâncare, atât din nordul, cât și din sudul continentului american. În Statele Unite, se folosesc grătare mari și afumate pentru a-i conferi temperatura scăzută de care are nevoie pentru aroma sa specifică, timp de aproximativ opt ore. Se servește de obicei pe o chiflă de hamburger și este un deliciu!

Pui prăjit în stil Kentucky

Pui prăjit în stil Kentucky

Era un bărbat în vârstă de 40 de ani care gătea pui și servea cine la o benzinărie din Kentucky, o răscruce de drumuri între estul și vestul Statelor Unite. Acolo a făcut pui la modă în micile restaurante de la marginea drumului. Câțiva ani mai târziu, și-a părăsit locul de muncă pentru a se muta la un restaurant mare, unde a lucrat ca chef de cuisine. El a conceput și a perfecționat un amestec de unsprezece ierburi și condimente care dădeau puiului său o aromă specială, unică, și a folosit o oală sub presiune pentru a-l găti mai repede.

Și-a brevetat amestecul, care astăzi rămâne „unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume”, și a început să-și francizeze unitățile. Acest om este faimosul bătrân Sanders, creatorul puiului prăjit în stil Kentucky și al faimoasei francize KFC.

Când și-a început afacerea, avea 65 de ani și trăia dintr-o pensie de asigurări sociale. Cu toate acestea, încrezător în calitatea puiului său prăjit, a călătorit prin țară din restaurant în restaurant, pregătind loturi de pui pentru proprietarii de restaurante și angajații acestora. A murit 25 de ani mai târziu, multimilionar, iar astăzi afacerile sale Kentucky Fried Chicken sunt peste tot în lume.

Costele de porc în sos de grătar

Mâncare americană | Coaste de porc în sos de grătar

Aceste delicioase „barbecue” sau coaste la grătar sunt cunoscute în întreaga lume ca fiind un fel de mâncare tipic american. Deși termenul „grătar” este folosit în prezent ca sinonim pentru grătar, acesta se referea inițial la o metodă de gătire lentă la foc indirect. Dar, ca întotdeauna în arta culinară, există mai multe povești care explică originea acestui concept. Se spune că atunci când spaniolii au ajuns în America au numit grătar modul în care indienii găteau carnea la foc lent pe o platformă de lemn.

Alții spun că cuvântul grătar derivă din francezul barbe-a-queue (care înseamnă literalmente de la barbă la coadă). Acest lucru ar avea sens din cauza tradiției pe care o urmau în acea perioadă de a mânca toate părțile animalelor pentru a nu irosi nimic. În cele din urmă, alte rădăcini ale cuvântului „grătar” ar putea fi găsite în Africa de Vest, unde termenul babbake se referă la grătar, prăjit, făcut la foc. La o vizită în Statele Unite sau în orice restaurant de specialitate, puteți găsi la fel de multe coaste de porc sau de vită la grătar, dar la origini carnea de porc era cea aleasă și preferată. Și acest lucru, desigur, are o explicație istorică.

Hernando Soto, unul dintre primii exploratori spanioli, a adus 13 porci în Florida în secolul al XVI-lea. Doar câțiva ani mai târziu, turma a ajuns la 700 de porci. În timp, creșterea porcilor s-a răspândit în toată țara. În sud, comunitățile mai sărace preferau să crească porci, deoarece era mult mai simplu și mai ieftin decât să crească vaci. Acest lucru a făcut ca prepararea coastelor de porc la grătar să fie foarte populară.

Sperăm că ați găsit răspunsuri la unele dintre întrebările care apar în mod natural atunci când învățăm despre mâncarea americană și vedem că este atât de internaționalizată, un rezultat natural al faptului că este un amestec de atât de multe culturi. Acest lucru o face o delicatesă culturală și plină de savoare pe care sperăm că o veți savura întotdeauna atunci când călătoriți în această țară gigantică sau când vizitați francizele sale care se află în întreaga lume, dar știm că nimic nu se compară cu degustarea mâncării tipic americane atunci când vă aflați în țară. Bon voyage și bon appetit. Lasă-ne comentariile tale – ne face plăcere să auzim de la tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.