Machiajul, hainele și toate lucrurile strălucitoare

Nu este o minciună faptul că tratamentul pentru cancerul de sân ne face să ne simțim total aiurea. De fapt, dincolo de gunoaie. Și ați putea crede că combinația dintre căderea părului, creșterea în greutate și pielea sensibilă anihilează orice șansă de a ne face să arătăm bine. Cu toate acestea, există modalități de a arăta bine și, făcând acest lucru, vă puteți da un mic impuls bine meritat. Așa că nu vă simțiți demoralizată și citiți mai departe pentru sfaturi.

Make up

1. Rezervați-vă la un atelier Look Good Feel Better. Aceste ateliere gratuite sunt organizate în toată țara (de obicei în spitalul local sau în centrul de sprijin) pentru doamnele care trec prin tratamentul cancerului la sân. Acestea durează câteva ore și primești o superbă pungă cu farduri și o persoană care să te sfătuiască cu privire la aplicarea machiajului, concentrându-se în special pe domenii precum cum să faci să pară că încă mai ai sprâncene și gene. Pot spune cu siguranță că dimineața pe care am petrecut-o la cursul LGFB a fost una dintre cele mai frumoase dimineți din zilele mele de chimioterapie – am stat de vorbă cu alte doamne care treceau prin același lucru, am avut parte de minunate tutoriale de machiaj și arătam foarte bine la final!

Dacă locuiți în zona Londrei, atunci minunata Kaz de la Wigs for Heroes (căutați-o pe Twitter și Instagram, are și un canal pe YouTube) organizează zile de machiaj pentru doamnele care trec prin chimioterapie. Ea trimite, de asemenea, pachete gratuite de machiaj pentru doamnele care trec prin chimioterapie. Ea este un înger absolut! Cu siguranță cineva de urmărit pe social media pentru sfaturi de machiaj.

2. Piele sensibilă. Pielea dvs. va fi sensibilă în timpul și după chimioterapie, așa că folosiți produse sensibile și luați în considerare tăierea chimicalelor urâte din machiaj folosind produse de machiaj sensibile, organice sau fără parabeni.

3. Fard de obraz și bronzer. Chimioterapia ne face să arătăm spălate și palide, așa că folosirea unui fard de obraz și/sau a unui bronzator ne poate ajuta să arătăm mai bine instantaneu.

4. Buzele. Păstrați-vă buzele hidratate cu un balsam de buze delicat. Eu am folosit Burts Bees, care se găsește în majoritatea magazinelor naturiste. Rujurile sunt o modalitate plăcută de a vă da un lift.

Sprancenele

Unul dintre cele mai importante lucruri legate de aspectul de rahat al chimioterapiei este lipsa (sau subțierea) sprâncenelor. Puteți simți că nu există nimic care să vă definească fața. Dar există modalități de a masca acest lucru:

1. Dacă îți iei un creion bun pentru sprâncene sau un fard de sprâncene, le poți creiona foarte realist. În cazul meu, aș spune că aproximativ 4 fire de păr rătăcite se agățau deasupra ambilor ochi, ceea ce m-a ajutat să-mi dau seama unde să le desenez, iar atunci când discutam despre lipsa mea de sprâncene cu oamenii, aceștia erau întotdeauna surprinși să audă cât de puține aveam pentru că le camuflasem atât de bine. Site-urile web și canalele YouTube enumerate la sfârșitul acestei secțiuni oferă tutoriale excelente despre cum se face acest lucru. De asemenea, puteți obține șabloane de sprâncene care vă ajută să obțineți o formă bună.

2. Vă puteți tatua temporar sprâncenele. Cel mai bine este să faceți acest lucru înainte ca sprâncenele dvs. să înceapă să se subțieze, astfel încât salonul să poată urmări liniile sprâncenelor dvs. reale. Căutați online un salon local de renume sau, în mod ideal, mergeți cu o recomandare personală, deoarece, o dată pus, ei sunt acolo pentru toată durata. Verificați cu asistenta de chimioterapie/oncologul înainte de a vă face acest lucru, deoarece dacă sunteți în chimioterapie, atunci va trebui să evitați orice risc de infecție și s-ar putea să nu fie potrivit.

3. Sprâncene false. Există peruci pentru sprâncene. Da, știu!!! Peruci pentru sprâncene!!! Sunt niște sprâncene mici pe care le poți lipi pe sprâncenele tale subțiri sau inexistente. Înainte de a folosi sprâncene false verificați cu asistenta de chimioterapie, deoarece adezivul și dispozitivul de îndepărtare de care veți avea nevoie s-ar putea să nu vă convină. De asemenea, țineți cont de faptul că este posibil ca pielea dvs. nou sensibilă să nu agreeze adezivul și să vă provoace o reacție alergică sau o erupție cutanată.

Ceasul ochilor

1. Genele false. Pentru gene, unele persoane sugerează folosirea genelor false, dar am fost sfătuită să nu fac acest lucru. Sfatul pe care l-am primit a fost că genele false a) au nevoie de niște gene adevărate la care să se atașeze, iar dacă aveți doar câteva (și butucănoase), atunci riscați ca acestea să fie smulse, și b) adezivul și dizolvantul pot conține substanțe chimice care pot interacționa cu pielea dumneavoastră sensibilă. Cu toate acestea, știu că unele femei le folosesc în timpul chimioterapiei, așa că v-aș sfătui să vorbiți cu asistentele care se ocupă de chimioterapie.

2. Eyeliner. Pentru a masca faptul că v-au căzut toate, sau majoritatea genelor, puteți trasa o linie de eyeliner închisă la culoare sau de fard de ochi pe partea de jos a pleoapei. Există tutoriale în linkurile de mai jos, iar unul special despre ochi se găsește pe site-ul Cancer Research UK

3. Mascara? Aceasta este o alegere personală. Eu nu am folosit mascara pentru că aveam foarte puține gene, iar cele care au rămas erau foarte butucănoase. Am vrut să mă asigur că vor rezista, așa că nu am folosit rimel în caz că acesta le-ar fi dislocat (sau eu le-am dislocat în timp ce îmi îndepărtam rimelul)

4. Genele și sprâncenele cresc la loc. Este nevoie de aproximativ 6-8 săptămâni pentru ca genele și sprâncenele să crească din nou după chimioterapie. Puteți obține ceva numit Revitalash care vă ajută genele și sprâncenele să crească la loc după terminarea chimioterapiei. Este destul de scump, dar am citit că merită investiția dacă sunteți deosebit de supărată de pierderea genelor și sprâncenelor.

Unghiile

Bietele noastre unghii sunt foarte afectate de chimioterapie. Ele se pot desprinde, pot deveni fragile, se pot rupe ușor, se pot cresta, pot cădea, se pot decolora și se pot infecta. Așa că este foarte important să aveți grijă de unghiile dumneavoastră.

1. Păstrați-le scurte.

2. Folosiți mănuși pentru grădinărit și pentru treburile din bucătărie, cum ar fi spălatul rufelor.

3. Folosiți cremă de mâini și ulei pentru cuticule (luați în considerare uleiul pentru unghii sensibile, organice sau fără parabeni, cum ar fi masca pentru unghii sau uleiul pentru unghii Defiant Beauty , sau încercați uleiul de măsline sau uleiul de cocos).

4. Nu trageți de o unghie pentru că poate duce la infecție, ceea ce ar putea fi problematic dacă a) treceți prin chimioterapie și aveți o imunitate scăzută și b) aveți risc de limfedem la brațul respectiv. Cereți imediat sfatul medicului dacă aveți o unghie care pare infectată.

5. Evitați manichiura și pedichiura din saloanele de înfrumusețare în timpul tratamentului, deoarece riscați ca infecția să vă fie transmisă de la instrumentele acestora.

6. Unghiile false pot reține bacteriile între ea și unghie, așa că evitați-le. Acrilicele, gelurile și shellac folosesc substanțe chimice dure și vă pot înrăutăți sănătatea unghiilor, așa că sfatul pe care l-am primit este să le evitați.

7. Dacă doriți să purtați ojă de unghii, luați în considerare folosirea unei mărci mai blânde, cum ar fi o marcă „free-from” (există o serie de mărci care au eliminat principalele substanțe chimice neplăcute De exemplu, Maggie Anne și Butter) Și folosiți un dizolvant care nu conține acetonă sau alte substanțe chimice dure. Unele persoane mi-au sugerat că dacă aș purta o ojă de culoare închisă mi-ar ajuta unghiile. Cred că teoria din spatele acestui lucru este că unele medicamente de chimioterapie cauzează sensibilitate la lumină și, punând ojă de culoare închisă pe unghii, blocați lumina să ajungă la unghie și la patul unghiei, adăugând astfel un strat de protecție.

Machiaj și îngrijire a pielii organice

Am luat decizia de a-mi schimba îngrijirea pielii și machiajul cu produse mai naturale și/sau organice. Aceasta a fost decizia mea personală și nu vă spun să faceți acest lucru, dar s-ar putea să fie de interes pentru unii dintre voi, așa că am inclus câteva informații despre acest lucru. Am făcut o mulțime de cercetări online pentru a afla ce produse să obțin și de unde să le iau. Există o mulțime de mărci de machiaj organic disponibile, iar calitatea produselor a fost fabuloasă. Am fost foarte surprinsă. Și am dat peste MULȚI bloggeri de frumusețe naturală și organică care fac recenzii despre produsele de machiaj organic și de îngrijire a pielii. Nu trebuie să reinventez roata, așa că, în loc să vă povestesc eu însămi despre produse și să fac recenzii, iată o listă cu mărcile, magazinele și bloggerii mei preferați, împreună cu link-uri către site-urile lor.

1. The Nature of Beauty (Natura frumuseții) de Imelda Burke . Imelda a înființat Content Beauty and Wellbeing care este un magazin (în Londra și online). Cartea „te învață cum să recunoști de ce are nevoie pielea ta și cum să cumperi cele mai bune produse pentru tine. Oferă atât tehnici consacrate cât și moderne, sfaturi și îndrumări pentru toate vârstele și prezintă ingredientele și mărcile puternice pe care trebuie să le cunoașteți”. Iar magazinul are în stoc multe branduri organice.

2. Bloggeri (cu sediul în Marea Britanie, deci recenzând produse pe care le puteți obține în Marea Britanie):

1. What I love today x

2. Organic Beauty Blogger

3. Organic Makeup Artist

4. Louise Dartford

4. Louise Dartford

5. Ana Goes Green

6. All Natural Inspirations

7. We were raised by wolves

Locuri online care vând produse organice

Există destul de multe, dar eu le-am enumerat pe cele pe care le-am folosit.

1. Planet Organic
2. Green People
3. Naturisimo
4. Love Lula

Mărci de frumusețe organice pe care le-am încercat și care mi-au plăcut

1. Lily Lolo – fantastic pentru machiaj
2. Green People – îngrijire fantastică a pielii, cremă de protecție solară și machiaj
3. Maggie Anne – lac de unghii și demachiant
4. Inika – machiaj

Hăinuțe și ce să port

În timpul chimioterapiei trebuie să ne confruntăm cu creșterea în greutate și energie scăzută, ceea ce nu este o combinație grozavă pentru a arăta bine în aceste luni. Multe paciente cu cancer de sân trebuie să se adapteze și după mastectomii. Pentru mine, a fost vorba de confort mai presus de stil în cea mai mare parte a timpului (de fapt, pe cine păcălesc, a fost tot timpul). Cu toate acestea, a fi confortabilă nu te împiedică să arăți și elegantă. Iată câteva sfaturi:

1. Investiți în niște pantaloni confortabili, mai largi decât de obicei, largi – pantaloni de trening, jambiere, pantaloni de relaxare. Primark , H&M și New Look au toate o selecție excelentă la un cost rezonabil. Este genul de lucruri pe care le veți cumpăra pentru a trece printr-un tratament împotriva cancerului și apoi veți dori să le aruncați după ce se termină, așa că nu doriți să cheltuiți foarte mult.

2. Pentru doamnele care au suferit o mastectomie și caută lenjerie intimă și costume de baie, Maggies are o super listă de locuri care oferă sfaturi și îmbrăcăminte de specialitate. Breast Cancer Care are, de asemenea, o broșură care oferă sfaturi în acest sens.

3. În timp ce vă simțiți grotești, vă puteți simți ca un mic răsfăț să purtați ceva precum un pulover frumos și moale, șosete călduroase și pufoase, o pashmina moale sau o eșarfă elegantă.

4. Puteți merge în oraș cu lucruri precum pălării, eșarfe, bijuterii și pantofi. Există un articol minunat în Grazia de acum câțiva ani (încă foarte relevant) în care două paciente cu cancer de sân și bloggerițe (Jo Taylor și Liz O’Riordan) dau sfaturi despre cum să vă simțiți bine cu ceea ce purtați în timpul tratamentului împotriva cancerului.

RESURSE UTILE ȘI MAI MULTE INFORMAȚII

Arătați bine simțiți-vă mai bine . Rezervați-vă la unul dintre atelierele lor prin intermediul acestui site. Site-ul are, de asemenea, o mulțime de informații utile despre aplicarea machiajului, legarea eșarfelor de cap, îngrijirea părului și așa mai departe.

Baldly Beautiful . Un make-up artist calificat, Andrea, a înființat un canal YouTube pentru a oferi tutoriale de machiaj pentru femeile care trec prin chimioterapie. Canalul are videoclipuri care acoperă subiecte de la sprâncene și îngrijirea pielii până la conturare și legarea eșarfei de cap.

Recunoaște-te pe tine însăți: frumusețe în ciuda cancerului. Un ghid practic pentru a vă menține aspectul și bunăstarea în timp ce treceți prin operație, chimioterapie, radioterapie sau vă confruntați cu căderea părului.

Beauty Despite Cancer (Frumusețe în ciuda cancerului) are O MULTE sfaturi pentru îngrijirea pielii și machiaj în timpul tratamentului de chimioterapie. Super site.

YouTube Există o mulțime de tutoriale de machiaj pentru pacienții cu chimioterapie pe YouTube, așa că răsfoiți puțin și găsiți unul care se potrivește stilului dumneavoastră. Dacă căutați pe internet „chemo make up tutorial” vor apărea o mulțime. Căutați în special „Wigs for Heroes” (peruci pentru eroi) și veți da peste minunata Kaz, care a postat o serie de videoclipuri despre machiaj, eșarfe și peruci. Vă rugăm să aruncați o privire.

Print Friendly, PDF Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.