Omida de nuc

Descrierea omizilor de nuc

Larvele mici, abia eclozate sunt de culoare galben-verzui deschis și au o lungime de aproximativ 0,25 inch. Mănâncă doar materialul foliar de între nervuri (scheletizatoare de frunze). Larvele de dimensiuni medii (0,5 până la 1,5 inch lungime) sunt de culoare roșu închis cu patru dungi longitudinale albe pe fiecare parte a corpului. Ele consumă întreaga frunză, cu excepția pețiolului. Omida ajunsă la maturitate are o lungime de aproximativ 5 cm, un corp negru închis cu peri lungi, cenușii-albicioși. Omizile negre, pufoase, complet dezvoltate, cad sau se târăsc pe sol și caută un loc protector pentru a se transforma în pupă.

Omizile de nuc.
Omizile de nuc. Fotografie realizată de Anne Winslow-Cook.

Ciclul de viață al omizilor de nuc

Omizile de nuc ies din pământ la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, după ce și-au petrecut iarna sub pământ în stadiul de pupă. Ele depun ouăle în mase de 300 sau mai multe pe partea inferioară a frunzelor plantelor gazdă. Omizile de nuc se deplasează și se hrănesc în grupuri până la ultimul stadiu larvar. Grupurile sunt observate frecvent atunci când se deplasează pe trunchi sau pe o ramură mare pentru a se muta (își pierd pielea). O „minge de păr” inestetică, formată din piei vărsate, rămâne pe trunchi în timp ce grupul se întoarce la frunziș și continuă să se hrănească. Când sunt deranjate, larvele își arcuiesc capul și coada în aer ca și cum s-ar lupta cu un prădător.

Dăunele provocate de omizile de nuc

Omida de nuc se găsește în tot estul Statelor Unite și este moderat de comună pe nucii din Iowa. A fost semnalată, de asemenea, pe carpen, butternut, pecan și alți arbori. Populațiile variază foarte mult de la an la an și de la un copac la altul. Pomii izolați sau pomii care cresc în grupuri mici sunt deosebit de susceptibili la infestare.

Managementul omizilor de nuc

Omizile de nuc sunt atacate de un număr de dușmani naturali nevertebrați și vertebrați care asigură un control natural adecvat în majoritatea circumstanțelor. Controalele suplimentare nu sunt, în general, necesare, deoarece defolierea la sfârșitul sezonului nu dăunează prea mult arborilor sănătoși și bine stabiliți.

Cercetați frunzișul pentru mase de ouă și colonii de larve mici și tăiați și distrugeți frunzele sau crengile infestate la începutul verii pentru a reduce populațiile de pe arborii mici. Raclați omizile în perioada de mută de pe trunchi dacă apar suficient de aproape de sol pentru a ajunge la ele. Prindeți omizile într-o găleată sau într-o pungă și aruncați-le la gunoi sau într-o zonă aflată la mai mult de 25 de picioare de orice nuc. Dacă îndepărtarea nu este practică, puteți considera utilă pulverizarea grupurilor de omizi în timp ce acestea se află pe trunchi.

Aplicarea insecticidului pe întregul arbore nu este de obicei justificată, cu excepția arborilor mici sau a celor recent transplantați. Pulverizările sunt mai eficiente împotriva larvelor mici (iulie).

Locuiți în Iowa și aveți o insectă pe care doriți să o identificați?

Clinica de diagnosticare a insectelor de la Universitatea de Stat din Iowa (Iowa State University Plant & Insect Diagnostic Clinic) vă va identifica insecta, vă va oferi informații despre ceea ce mănâncă, ciclul de viață și, dacă este un dăunător, cele mai bune modalități de a le gestiona. Vă rugăm să consultați site-ul nostru web pentru formulare actuale, taxe și instrucțiuni privind conservarea și trimiterea prin poștă a insectelor.

Informații de contact pentru laboratorul de diagnosticare din fiecare stat, pentru rezidenții din SUA. Dacă locuiți în afara statului Iowa, vă rugăm să nu trimiteți o probă fără a contacta Clinica de diagnosticare a insectelor de plante &.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.