Papagali drăguți

Cel mai uimitor avantaj de a avea o pasăre de companie este acela de a deține un papagal care poate vorbi și face conversație. Este un fapt că toți papagalii dețin capacitatea de a învăța vorbirea umană, așa că nu există niciun motiv pentru care să nu vă puteți învăța papagalul câteva cuvinte obișnuite.

Capacitatea de învățare și cât de bine va vorbi depinde de rasa păsării dumneavoastră. Unii papagali sunt extrem de vorbăreți, așa că învață rapid cuvintele, în timp ce pentru unele rase poate dura ceva timp. Dacă doriți să vă antrenați papagalul să vorbească, atunci iată cinci sfaturi interesante pe care ar trebui să le urmați.

Sfat 1: Dețineți papagalul potrivit:

Sfat 1: Dețineți papagalul potrivit

Dacă v-ați decis să vă doriți un papagal vorbitor și sunteți serios în această privință, atunci ar trebui să luați în considerare și faptul că ar trebui să dețineți specii care sunt cunoscute pentru abilitățile lor de vorbire. Tuturor papagalilor le place să imite sunetele umane, dar unii sunt foarte buni la asta, așa că ar fi bine să îi luați în considerare.

De exemplu, cel mai bun papagal pentru vorbit este Congo – African Grey Parrot. Budgies, Cockatiels și papagalii Amazon sunt, de asemenea, buni la învățare, dar dacă dețineți un Macaw, atunci aveți grijă că sunt destul de rezistenți la învățare. Așadar, înainte de a pleca să cumpărați un papagal, faceți cercetări și găsiți-l pe cel mai bun pentru dumneavoastră.

Citește mai mult: Semne că pasărea dvs. are nevoie de un consultant în comportament de papagal

Sfat 2: Inițiați cu cuvintele de mâncare sau spuneți bună ziua:

Păsările răspund la cuvintele care au legătură cu bunătățile lor preferate. Așadar, este o idee bună să începeți dresajul păsării dvs. de companie cu numele mâncării sale preferate, cum ar fi nucile sau mango. Spuneți numele fructului sau al răsfățului de fiecare dată când i-l oferiți păsării. Când continuați să repetați numele mâncării în fața păsării dumneavoastră, în cele din urmă aceasta îl va învăța și va încerca să îl rostească.

De asemenea, învățarea lui „Hello” „Hi” papagalului dumneavoastră este, de asemenea, o idee bună. Așa cum oamenii obișnuiesc să folosească des acest tip de cuvinte, cu atât mai mult papagalul dvs. le ascultă, cu atât mai repede le învață.

Sfat 3: Vorbiți cu entuziasm

Dacă ați fost proprietarul unui papagal, atunci trebuie să știți că papagalii au tendința de a se bucura să preia cuvintele rele sau orice lucru nepoliticos care a fost spus cu putere. Puteți folosi acest lucru ca pe un avantaj. Spuneți cuvintele pe care doriți ca papagalul dumneavoastră să le învețe tare și clar. Și vă veți da seama că pasărea dvs. va avea mai multe șanse să preia fraze și cuvinte interesante.

Citește mai mult: Cum să dresezi un papagal să se așeze pe umărul tău

Sfat 4: Recompensează-l atunci când încearcă să spună ceva

Când îți auzi papagalul spunând ceva care seamănă cu cuvântul pe care vrei să îl învețe atunci ar trebui să îl recompensezi cu o recompensă. Repetați cuvântul împreună cu papagalul dumneavoastră pentru ca data viitoare să îl poată rosti mai clar. De fiecare dată când papagalul dumneavoastră rostește un cuvânt, răsplătiți-l cu o recompensă și veți observa că va vorbi mai clar și mai bine.

Sfat 5: Vorbiți cu papagalul dumneavoastră drăguț

Sfat 5: Vorbiți cu papagalul dumneavoastră drăguț

Vorbiti cu papagalul dumneavoastră în timp ce faceți treburile casnice sau curățenie. Papagalul dvs. va învăța cuvintele mai repede atunci când vă aude pronunțându-le frecvent. Vorbiți activ astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate. Nu contează despre ce vorbiți; puteți vorbi despre ziua dvs. de lucru sau despre orice lucru pe care l-ați mâncat în prezent. Ideea principală este să vă expuneți animalul de companie la o mulțime de cuvinte.

În mod similar cu oamenii, papagalii sunt, de asemenea, capabili să învețe în primii ani de viață. Dacă începeți să vă antrenați papagalul cum să vorbească cât este tânăr, cu atât mai multe șanse aveți să îl învățați mai multe cuvinte. Majoritatea papagalilor vor învăța înainte de vârsta de doi ani, în timp ce unii papagali, cum ar fi African Grey, vor învăța după 2 ani.

Va dura ceva timp până când papagalul dvs. va învăța să vorbească, așa că cel mai bine este să aveți răbdare cu el și să îl lăsați să învețe în ritmul său propriu. În morală trebuie să faceți un efort consistent pentru a învăța papagalul cum să vorbească.
Citește mai mult: Cele mai virale 5 videoclipuri cu papagali care vorbesc

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.