PicoSure: Ce trebuie să știți

PicoSure este un laser versatil autorizat de FDA care este folosit cel mai des pentru a îndepărta tatuajele, dar poate fi folosit și pentru a trata petele pigmentare, precum și liniile fine și cicatricile de acnee.

Utilizează „tehnologia de căutare a pigmentului” pentru a localiza petele suprapigmentate sau cerneala. Aparatul convertește energia luminii laser în impulsuri scurte și controlate de presiune care descompun pigmentul în particule mai ușor de absorbit, care sunt apoi antrenate de sistemul limfatic al organismului.

Impulsurile laserului eliberează energie într-o picosecundă (o trilionime de secundă), de unde și numele său. Aceste explozii rapide îl fac mai puțin probabil să se ardă, așa că este sigur pentru toate tipurile de piele. (Mulți pacienți cu pielea închisă la culoare nu au putut utiliza alte tratamente cu laser fără riscul de hiperpigmentare sau de arsură).

Laserele de picosecunde precum PicoSure reprezintă o mare îmbunătățire față de laserele Q-switched care au fost inventate cu ani în urmă, potrivit Dr. Ronald Shelton, un chirurg dermatolog din New York City. Cu toate acestea, el spune, de asemenea, că, deși pot fi foarte eficiente în ceea ce privește iluminarea tatuajelor în mai puține tratamente decât laserele mai vechi, poate fi nevoie de mai multe ședințe pentru a atenua un tatuaj încăpățânat cu un laser pico. Așadar, în timp ce eficacitatea PicoSure va fi probabil mai mare decât în cazul tehnologiei tradiționale, se recomandă în continuare ca pacienții să se aștepte doar la o decolorare semnificativă și nu la eradicarea 100% a tatuajelor.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.