Prima acuzatoare a lui Matt Lauer, Addie Zinone, îl acuză pe acesta că încearcă să „facă de rușine și să rescrie istoria”

De Lee Brown

Octombrie 11, 2019 | 8:02am

Matt Lauer

Matt LauerGetty Images

Fosta asistentă de producție de la „Today” care a mărturisit pentru prima dată că a avut o relație extraconjugală cu Matt Lauer a ripostat împotriva apărării sale prin scrisoare deschisă – numind-o o încercare de „a o face de rușine pentru curve și de a rescrie istoria”.”

Addie Zinone a ajutat la declanșarea reacției #MeToo împotriva lui Lauer în noiembrie 2017, care în cele din urmă a făcut ca acesta să fie concediat de la NBC, atunci când a dezvăluit o aventură consensuală, dar dăunătoare, de o lună cu prezentatorul căsătorit pe atunci, în 2000.

Addie Zinone a criticat recenta sa scrisoare deschisă în care a spus că nu le va mai oferi acuzatorilor săi „adăpostul tăcerii mele” – după ce au ieșit la iveală acuzațiile de viol ale unui alt fost angajat al NBC, Brooke Nevils.

„Încercările domnului Lauer de a se face de rușine și de a rescrie istoria nu vor funcționa”, a spus Zinone într-o declarație lungă pentru Variety.

„Este îngrijorător faptul că nu are nicio înțelegere sau empatie față de durerea pe care a provocat-o cu abuzul său de putere, cu nerușinare și prădător, asupra unor femei tinere și vulnerabile care nu aveau voce.”

Zinone – care avea 24 de ani când s-a culcat cu Lauer, pe atunci în vârstă de 42 de ani – a declarat că a fost „profund șocată și întristată” când a citit scrisoarea deschisă a lui Lauer, în care acesta neagă că a greșit.

„Aparenta lipsă de pocăință, declarațiile eronate și tonul amenințător reprezintă o încercare de a manipula și controla narațiunea în interes propriu”, a scris ea.

„El este hotărât să submineze și să păteze reputația femeilor curajoase care au ieșit cu curaj în față. Acesta este tocmai motivul pentru care atât de multe nu o fac.”

Ea a spus că a fost declanșată în special de o secțiune în care el a susținut că este o persoană privată – și și-a acuzat amantele că nu își asumă responsabilitatea pentru că s-a culcat cu un bărbat căsătorit.

Zinone a spus că și ea a fost „o persoană privată” cu „nicio dorință de a ieși din umbră de la durerea pe care abuzul său de putere mi-a provocat-o în redacția NBC.”

„Nu am avut și nici nu am nimic de câștigat spunându-mi adevărul. De fapt, am totul de pierdut”, a scris ea.

„Nimeni nu vrea să fie cunoscut pentru aceste probleme”, a spus ea, referindu-se la „conversațiile oribile, pline de vinovăție” cu soțul ei și la copiii ei care i-au căutat numele pe Google și au găsit „cuvinte precum ‘târfă’ și ‘curvă’.'”

„Am decis să nu-i mai ofer siguranța celor 17 ani de tăcere a mea”, a scris Zinone.

„Vă rog să nu confundați dorința mea de a vorbi, totuși, cu neînfricarea. Sunt pietrificată și umilită de faptul că lumea cunoaște detaliile intime ale acestei experiențe.”

Denumindu-l pe Lauer „cel mai puternic și mai de succes om de la NBC, probabil din tot jurnalismul” la momentul aventurii lor, ea a spus: „El știe că nu ar fi trebuit să se întâmple. A fost greșit – punct și de la capăt.

„L-a costat cariera sa; reputația sa. El va trăi cu asta pentru totdeauna.”

Ea a insistat: „Puterea corupe și el nu este imun.”

Filed under#metoo, matt lauer, nbc, today show, 10/11/19

Mai multe despre:

matt lauer

Billy Bush s-a simțit trădat de Matt Lauer, a băut din belșug după concedierea de la ‘Today’

Matt Lauer se pare că are în vedere un „mare interviu TV” ca următorul pas în revenirea sa

Ronan Farrow ar putea fi dat în judecată pentru ‘Catch and Kill’

Matt Lauer are un nou tatuaj despre ură pe antebraț

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.