Review: Lufthansa First Class 747-8 Frankfurt – Los Angeles

După ce am zburat de la Paris la Frankfurt, am avut o conexiune de doar 85 de minute înainte de zborul nostru spre Los Angeles. Deși Terminalul First Class al Lufthansa este unul dintre saloanele mele preferate din lume, nu am avut suficient timp să îl vizităm. Asta pentru că, de fapt, este situat în afara terminalului, așa că ar fi trebuit să mergem pe jos de-a lungul carosabilului exterior al aeroportului, iar apoi am fi trecut din nou prin controlul de securitate la FCT. Așadar, în timp ce FCT este ideal dacă aveți o escală lungă sau dacă călătoria dvs. își are originea în Frankfurt, nu este ideal dacă aveți o conexiune scurtă.

Am vizitat, așadar, salonul First Class Lounge de la A Concourse, care era aproape de locul de unde pleca zborul nostru. Capcana este că Lufthansa te conduce la avion doar dacă pleci de la un alt salon decât cel pe care îl folosești, așa că atunci când foloseam acest salon trebuia să ne îmbarcăm singuri (inumanitate, știu!). 😉

Cum am intrat în salon, asociatul prietenos ne-a spus: „Sunteți bineînțeles bineveniți să folosiți acest salon, dar nu veți fi conduși la avion. Dacă preferați, puteți face cele 10 minute de mers pe jos până la salonul First Class Lounge din salonul B, iar apoi veți fi conduși la avion. Este complet la latitudinea dumneavoastră.”

Ce serviciu grozav din partea lui să ne recomande acest lucru și este un contrast puternic cu asociatul de la salonul din Paris, care nici măcar nu a vrut să ne lase să folosim salonul la care aveam dreptul.

Am mers pe jos până la salonul First Class Lounge din Concourse B, am stat acolo timp de 30 de minute, iar apoi, la ora 13:30, am fost conduși la avionul nostru. A mai fost un pasager care a fost condus în mașină cu noi și era un știi-tu-ce de gradul A. Nu am mai văzut niciodată pe cineva așa ceva.

În tot drumul spre avion a țipat în telefon înjurând. „Ascultă aici, nenorocitule, dacă asta nu e gata până mâine, te omor.” „Nu mă auzi, nenorocitule.” A fost insultă după insultă după insultă după insultă. Eram neîncrezător.

Pe de altă parte, m-am bucurat de priveliște în timp ce eram conduși la avion. 😉

Lufthansa 747-8 Frankfurt Airport

Lufthansa A380 Frankfurt Airport

În cele din urmă, Porsche Cayenne-ul nostru s-a oprit la avion, iar noi am fost urcați în liftul de serviciu până la pasarela avionului, unde șoferul ne-a predat echipajului.

Transferul mașinii de clasa întâi a companiei Lufthansa

Lufthansa 450
Frankfurt (FRA) – Los Angeles (LAX)
Marți, 30 mai
Plecare: 2:05PM
Arrivăm: 4:40PM
Duration: 11hr35min
Aircraft: Boeing 747-8
Scaune: 3D (First Class)

Am mai analizat de multe ori clasa întâi a avionului 747-8 de la Lufthansa, așa că această analiză va fi relativ scurtă. Dacă doriți o mulțime de informații despre scaun, consultați recenziile mele anterioare.

În momentul în care ne-am îmbarcat, patru din cele opt locuri de la clasa întâi erau ocupate. Apoi, mai erau și cei trei care tocmai fuseseră conduși la avion, ceea ce înseamnă că, în final, a rămas un singur loc liber la clasa întâi. Ford și cu mine am ales locurile 3D & 3G. Pe de o parte nu le iubesc pentru că sunt destul de expuse, deși sunt și singurele locuri care sunt cu adevărat împreună, așa că păreau a fi cea mai bună opțiune. Oh, am făcut rezervarea și în dimineața respectivă, așa că nu prea am avut de ales. 😉

Cabina de clasa întâi a avionului Lufthansa 747-8

Însoțitorii de zbor au fost o adevărată încântare. Ca de obicei, erau două care se ocupau de clasa întâi. Însoțitorul de zbor care lucra în principal în cabină (mai degrabă decât în bucătărie) era un german franco-canadian. S-a născut în Canada, a trăit în Franța, iar acum locuiește în Germania. Germana ei era perfectă, așa că, de fapt, nu am sesizat acest lucru până când Ford nu a menționat că avea un accent englezesc negerman (pe care cred că nu-l sesizez atât de mult, deoarece sunt obișnuită cu el). Desigur, ea a locuit în Canada o mare parte din viața ei.

După ce ne-am instalat, ni s-au oferit facilitățile obișnuite, inclusiv pijamale și truse de facilități.

Lufthansa first class pijamale & amenity kit

Lufthansa first class pijamale

Ultima dată când am zburat cu Lufthansa existau amenity kit-uri Rimowa, ceea ce nu a fost cazul de data aceasta

Kit de facilități la clasa întâi Lufthansa

Contenutul era același ca înainte – inclusiv produsele de înfrumusețare La Prairie – dar gențile în sine nu mai erau la fel.

Lufthansa first class amenity kit

Lufthansa first class La Prairie amenities

Momente mai târziu ne-au fost oferite prosoape calde, care au întotdeauna un miros minunat pe Lufthansa.

Prosoape calde de la clasa întâi Lufthansa

Am primit și băuturi, și am ales șampanie, care a fost servită cu nuci de macadamia. Nom nom nom. Lufthansa este cunoscută pentru faptul că amestecă șampania de la clasa întâi la fiecare câteva luni, iar pe acest zbor au servit 2003 Cuvee Louise. A fost prima dată când am avut parte de această șampanie și, deși a fost bună, nu s-a numărat printre favoritele mele.

Șampanie Lufthansa la clasa întâi înainte de plecare & nuci

Meniul și lista de vinuri au fost, de asemenea, distribuite.

Meniul de la clasa întâi Lufthansa

În timp ce așteptam să se termine îmbarcarea, cretinul care se afla în mașină cu noi striga în continuare la telefonul mobil. De fapt, în acest moment se plimba prin cabină țipând în telefon. A aruncat o „bombă f” la fiecare câteva secunde (a alternat între f&ck și f&g), iar eu puteam spune că echipajul era îngrozit.

Până la ora 13:50 îmbarcarea a fost finalizată, deși câteva momente mai târziu căpitanul a venit la megafon pentru a ne informa că vom avea întârzieri din cauza furtunilor. Întregul aeroport fusese închis și a prezis că ar putea dura câteva ore. Partea bună este că a spus că durata zborului era de numai 10 ore și 30 de minute, ceea ce este mai rapid decât de obicei, așa că vom putea recupera ceva timp odată ce vom fi în aer. Oh, ei bine, cred că există locuri mai rele pentru a îndura o întârziere.

Între timp, nebunul de la clasa întâi și-a ieșit din minți. „Nu e mare lucru, întârzierea asta poate dura toată ziua în ceea ce mă privește, doar că am o premieră cinematografică importantă diseară în San Diego.” Dumnezeu să-i binecuvânteze pe nemți, pentru că însoțitoarea de bord i-a răspuns cu „Nu-mi dau seama dacă ești sarcastic sau nu”. Hah. Mult mai târziu în timpul zborului, după decolare, el a spus echipajului că trebuie să sune la American Airlines pentru a se asigura că îi păstrează zborul de legătură spre San Diego.

În acest moment, comisarul de bord a anunțat că vor începe un serviciu de băuturi și gustări în clasa economică pentru a face ca așteptarea să treacă mai repede. Între timp, la clasa întâi au servit amuse bouche, care a constat în tartar de somon sălbatic cu carpaccio de mango.

Lufthansa first class amuse bouche

Mai târziu am comandat și eu un cappuccino.

Lufthansa first class cappuccino

Între timp, prietenul nostru special a început să se plimbe prin cabină și să se uite la oameni, dorind în mod clar să înceapă o conversație. Toată lumea l-a ignorat, cu excepția tipului din 2K, care era membru HON Circle german (statutul de elită de nivel superior al Lufthansa, care necesită acumularea a 600.000 de mile de calificare de elită la fiecare doi ani). Au început o conversație lungă și zgomotoasă – amândoi erau în mod clar puțin beți – pe care nu puteai să nu o auzi.

Nu-mi amintesc ultima dată când am văzut doi oameni atât de nesiguri să înceapă o conversație atât de public. Neamțul a început să vorbească despre cum se îndrepta spre Las Vegas și cum compania sa i-a recomandat să zboare non-stop cu Condor la clasa business. „Ce cred ei că sunt eu, un țăran? Eu zbor doar la clasa întâi.”

Desigur că celălalt tip trebuia să se asigure că este la înălțime, așa că a început să vorbească despre cum și el zboară doar la clasa întâi. „Nu aș zbura niciodată la clasa business, Doamne, nu. Aș prefera să mor.” Apoi au început să vorbească despre faptul că avioanele private sunt supraevaluate și că Lufthansa este singurul mod de a zbura.

Germanul l-a întrebat pe american unde locuiește. „Aici este acasă. Lufthansa la clasa întâi”. GMAFB.

În cele din urmă a venit timpul să se ia comenzile de masă. Tipul nostru american a spus: „Poți să-i iei comanda lui primul, el este un HON Circle și mai special decât mine. Eu sunt doar un senator. Dar apoi poți lua comanda mea”. Omule, haide, e clasa întâi Lufthansa. Toată lumea își primește mâncarea la alegere.

Unul lucru pe care l-am apreciat la neamț este că l-a ironizat puțin pe american:

„Deci, cu ce te ocupi?”
„Știi tu, filme.”
„Ce anume despre filme?”
„Știi tu, marketing, finanțe, etc.”
„Păi marketing sau finanțe? Sunt două lucruri foarte diferite?”

În afară de asta, conversația a fost pur și simplu teribilă. Din nou, nu am vrut să trag cu urechea, dar tipii ăștia erau beți, țipau și erau atât de odioși încât nu puteau fi ignorați. Mă bucur că s-au găsit unul pe altul, cel puțin.

În orice caz, la 15:45 am început în cele din urmă împingerea și la 16:00 am fost autorizați să decolăm de pe pista 25C.

Semnul cu centura de siguranță a fost oprit la scurt timp după decolare, moment în care m-am conectat la Wi-Fi pentru a-mi începe ziua la birou. Lufthansa percepe doar 17EUR pentru Wi-Fi pentru întregul zbor, fără plafon de date, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai bune prețuri ale oricărei companii aeriene, mai ales având în vedere cât de rapid este.

Lufthansa Wi-Fi

Lufthansa Wi-Fi

La 15 minute după decolare, comisarul de bord a venit prin cabină pentru a ura bun venit fiecărui pasager la bord. Când s-a apropiat de mine m-a întrebat: „Sunteți persoana care zboară gratuit peste tot? Îi caut pe Google pe toți oaspeții mei de la clasa întâi înainte de zbor”. Heh, nu sunt sigur că este în totalitate corect, dar…

La aproximativ 30 de minute după decolare a început serviciul de masă. Mi-era destul de foame în acest moment. Meniul suna după cum urmează:

Lista de băuturi suna după cum urmează:

Mesele au fost aranjate rapid, inclusiv o selecție de pâine.

Lufthansa first class table setting

Am ales pâine cu usturoi și pâine cu covrigi. YUM.

Selecția de pâine de la clasa întâi Lufthansa

Îmi place cum, la plecarea din Frankfurt, Lufthansa are ștampilat pe unt „First Class”. Este o atenție atât de mare la detalii.

Lufthansa first class butter

Apoi a urmat felul de caviar de pe un cărucior. Porția de caviar nu a fost uriașă, dar în afară de asta, Lufthansa are printre cele mai bune prezentări de caviar dintre toate companiile aeriene.

Lufthansa first class caviar service

După asta au fost servite aperitivele. Alegerile au inclus un cocktail de creveți, cușcuș de rodie cu brânză feta și nuci de caju, involtini de vițel cu salată de napi proaspeți și smântână cu usturoi sălbatic și salată de frunze amestecate cu ciuperci sărate, roșii și semințe de dovleac însoțite de dressing de busuioc.

La Lufthansa le puteți selecta pe toate, dacă doriți. Eu le-am mâncat pe toate, mai puțin vițelul, deși Ford l-a mâncat și tot i-am făcut o poză. Aperitivele au fost excelente.

Aperitivele de la clasa întâi Lufthansa

După asta a fost un sorbet de caise cu niște șampanie turnată în el. Cu siguranță una dintre cele mai gustoase limpeziri de palat pe care le-am avut (deși, dacă stau să mă gândesc, nu sunt sigur cât de multă curățare de palat a făcut).

Sorbet de la clasa întâi Lufthansa

Pentru felul principal am comandat limbă de mare în stil grenoble cu unt de roșii cu capere, rucola și spanac și piure de cartofi și brânză de vaci. A fost bun, deși, personal, limba de mare nu este tipul meu preferat de pește.

Lufthansa first class main course

Ford a luat poulard prăjit din porumb cu sos de citrice condimentat, legume prăjite la wok și piure de topinambur.

Lufthansa first class main course

Probabil că cel mai bun fel de mâncare din meniu ar fi fost sparanghelul alb, dar după ce l-am mâncat cu ceva timp în urmă, cred că mi-am atins cota pentru acest deceniu.

Deserturile au fost fabulos de complexe, așa cum este norma la Lufthansa.

Am mâncat rubarbă, flori de soc și căpșuni.

Desert la clasa întâi Lufthansa

Ford a mâncat gazpacho de pepene roșu și căpșuni cu înghețată de smântână.

Desert la clasa întâi Lufthansa

Deserturile au fost de fapt mai bune decât de obicei pentru Lufthansa. Fiind o persoană care se dă în vânt după dulciuri, nu mă pot abține să nu mă gândesc că dependența mea ar fi putut fi evitată dacă, în copilărie, mama mi-ar fi oferit la desert lucruri precum gazpacho de căpșuni și rubarbă cu flori de soc 😉

Pentru a încheia masa, am băut o cafea, împreună cu o ciocolată.

Cafea la clasa întâi de la Lufthansa

Ciocolată la clasa întâi de la Lufthansa

Ne-a fost oferită și apă îmbuteliată.

Lufthansa first class bottletled water

Lufthansa este incredibil de consecventă, iar acest zbor nu a făcut excepție. Serviciul de masă a fost făcut cu aproximativ opt ore rămase până la Los Angeles. Aveam o grămadă de treabă de recuperat, așa că, în timp ce luminile din cabină au fost diminuate și toți ceilalți s-au culcat, eu doar am lucrat pentru restul zborului.

Notând că eram treaz, echipajul mi-a adus proactiv câteva ore mai târziu niște gustări.

Succesiune la clasa întâi Lufthansa

În cele din urmă, cu 90 de minute înainte de aterizare, a fost servită o altă gustare. Meniul suna după cum urmează:

Din nou, masa a fost așezată și a fost oferită o selecție de pâine.

Serviciul de gustări la clasa întâi Lufthansa

Am comandat gnocchi cu sos gorgonzola, roșii cherry confiate și salvie prăjită.

Serviciul de gustări la clasa întâi de la Lufthansa

Ford a comandat salată caesar cu piept de pui.

Serviciul de gustări la clasa întâi de la Lufthansa

Pentru desert am comandat tort de căpșuni.

Lufthansa first class desert

Ford a luat înghețată de vanilie cu cireșe calde.

Desert la clasa întâi de la Lufthansa

Am luat și un cappuccino pentru a încheia masa.

Lufthansa first class cappuccino

Restul zborului a decurs fără probleme, iar noi am aterizat la LAX la ora 17:25 pe pista 25L și am fost la poarta de îmbarcare la aproximativ cinci minute după aceea. Având în vedere plecarea noastră întârziată, o întârziere la sosire de mai puțin de o oră nu a fost nici pe jumătate rea.

Lufthansa first class bottom line

Lufthansa continuă să aibă unul dintre cele mai consistente produse de primă clasă din lume. Există atât de puține variații între zborurile de pe ei, deoarece cabina este confortabilă, serviciul este excelent etc. Este ceva de spus despre faptul că știi întotdeauna la ce să te aștepți la clasa întâi Lufthansa. Singura parte negativă a acestei experiențe au fost câțiva dintre ceilalți pasageri.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.