Ritmul cardiac în repaus de 25 BPM al acestui biatlonist francez este atât de scăzut încât este înfricoșător

Când vine vorba de biatlon, există un om care a dominat acest sport în ultimii ani: Francezul Martin Fourcade.

Fourcade a câștigat trei campionate mondiale consecutive și a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice – dar luni a arătat inima de care este nevoie pentru a fi un campion. Literalmente.

Vă uitați la o măsurătoare a ritmului cardiac în repaus al lui Fourcade, care este ridicol de 25 de bătăi pe minut. Dați-i drumul și încercați să vă luați pulsul – faceți-o acum. În cinci secunde ați simțit probabil că inima dumneavoastră a bătut între cinci și șase ori, ceea ce este normal. Media ar trebui să fie între 60-100 BPM dacă sunteți un adult, și 40-60 dacă sunteți un atlet.

Vreo 25 de bătăi pe minut este la un cu totul alt nivel. Michael Phelps, la apogeul său, se pare că avea un ritm cardiac în repaus de 38 BPM. O frecvență cardiacă mai mică indică eficiență și înseamnă că, atunci când un atlet lucrează, corpul său are un plafon mai mare pe care îl poate atinge.

Dacă frecvența cardiacă de 25 BPM a lui Fourcade a fost măsurată oficial, aceasta ar fi cea mai mică frecvență cardiacă în repaus înregistrată în istoria omenirii. Ar bate recordul din 2014 deținut de un britanic în vârstă de 81 de ani la acea vreme, a cărui frecvență cardiacă a fost înregistrată la 26 BPM.

Acest lucru nu ar trebui să fie posibil.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.