Săptămâna Anti-Bullying: Things ‘Mean Girls’ Taught Us About Bullying

OK, deși Mean Girls a apărut în 2004 (vă vine să credeți că au trecut DOUĂZECI DE ANI?), este încă cel mai citabil film de puicuțe din toate timpurile. Majoritatea fetelor (și o MULȚIME de băieți) încă pot cita din el, dar cum a rezistat testului timpului?

Este un clasic. Nu numai pentru că este, sincer, hilar, ci și pentru că spune atât de mult adevăr. Având în vedere că săptămâna aceasta este Săptămâna Anti-Bullying, vom enumera câteva dintre citatele noastre preferate din Mean Girls despre bullying, pentru că, deși termenul „bullying” nu este niciodată folosit cu adevărat, bullying este ceea ce fac fetele rele, așa că putem învăța MULTE din el.

Există două feluri de oameni răi

„Există două feluri de oameni răi: oameni care fac lucruri rele și oameni care văd că se fac lucruri rele și nu încearcă să le oprească” – Janis

Janis spune asta ca o tehnică pentru a o convinge pe Cady Heron să îi distrugă viața Reginei George pentru că Regina este mega rea cu toată lumea și, practic, Regina a răspândit un zvon despre Janis că ar fi lesbiană și nu a invitat-o la petrecerea ei la piscină și a fost o dramă imensă. Așa că Janis vrea să se răzbune. DAR oricare ar fi motivele ei, ea este total pe ceva.

Bullying-ul nu este întotdeauna direct. Oricine râde alături și se alătură, sau chiar închide ochii, ia o decizie în acest sens. Așadar, a te alătura bullying-ului este la fel de rău ca și inițierea, iar oricine vede că se întâmplă lucruri rele are responsabilitatea de a încerca să le oprească. Janis = QUEEN.

Slut-shaming is RIFE

„Trebuie să încetați cu toții să vă mai numiți unii pe alții târfe și curve. Asta face ca băieții să fie în regulă să vă numească târfe și curve” – Ms Norbury

De câte ori personajele din Mean Girls se numesc între ele târfe/ ceva echivalent? FOARTE MULT, iată de câte ori.

Și în acest punct, doamna Norbury ne oferă o perspectivă asupra înțelepciunii sale filosofice. Dacă toate fetele ar înceta să mai facă slut-shaming, atunci când băieții o spun nu ar mai avea niciun fel de putere. Am fi toate… „și?”

De ce nu am avut niciodată o profesoară ca doamna Norbury!?

H8ers gon h8

Probabil cel mai bun personaj din Mean Girls, Kevin G, îi spune lui Cady poate cel mai important lucru din tot filmul.

„Don’t let the haters stop you from doing your thang” – Kevin G

Sau poate că este cel mai important lucru pentru noi, pentru că Kevin = viață. El spune că se întâlnește doar cu femei interesante, motiv pentru care sfârșește cu Janis (SPOILER dacă nu ați văzut filmul, dar, din nou, cel mai probabil l-ați văzut). În calitate de matematician care cântă rap și face show de talente, Kevin este literalmente cel mai încrezător băiat din școală, care nu are niciun fel de scrupule în a-și face propriul „thang”. Înscrierea la matematică se presupune că este o „sinucidere socială”, dar nu-l vedem pe Kevin dând nici măcar un f**k.

Rețineți, de asemenea, cum cei mai grozavi oameni pe care Cady îi întâlnește sunt Damien și Janis – care nu numai că sunt prieteni hilari și loiali, dar au și o viață rezolvată pentru că nu se tem să fie ei înșiși. Damien este homosexual în mod deschis și folosește toaleta fetelor la școală, iar Janis poartă eyeliner gros și veșminte asemănătoare cu cele ale liliecilor. De asemenea, amândoi poartă costume la balul de absolvire. Nici lor nu le pasă.

Intimidarea poate fi SLY

De la comentarii răutăcioase și răspândirea de zvonuri, până la confruntări și apeluri telefonice, Mean Girls ne arată cât de variată poate fi hărțuirea și cât de subtilă poate fi.

Îți amintești când Regina vorbește cu Aaron, se presupune că pentru a o cupla pe Cady cu el, și de fapt îi spune lucruri care l-ar îndepărta de ea? Da, asta a fost dur.

„Nu spun că este o hărțuitoare, dar a păstrat acest Kleenex pe care l-ai folosit și a spus că va face un fel de voodoo african cu el ca să te facă să o placi” – Regina George

Apoi Regina însăși se pune cu el și își etalează relația în fața lui Katy la școală. Ouch. Vezi mai jos pentru mai multe informații despre bullying și toate formele diferite pe care le poate lua!

Să-ți ceri scuze aproape întotdeauna funcționează

Dacă ai spus ceva rău despre sau cuiva, cere-ți scuze! Cel mai probabil vei fi iertat de toată lumea, cu excepția cazului în care ai greșit scuzele.

„Îmi pare rău că toată lumea este atât de geloasă pe mine. Dar nu mă pot abține că sunt populară” – Gretchen Wieners

Atunci s-ar putea să cazi în gol de pe scenă.

Afectează pe TOȚI

Există atât de multe grupuri sociale diferite în cadrul școlilor, și TOATE au aceleași probleme. Nimeni nu este mai special decât oricine altcineva și oricine se poate confrunta cu hărțuirea, mare sau mică.

„Doamna Norbury ne-a pus să ne confruntăm direct cu ceilalți în legătură cu lucrurile care ne deranjau. Și se părea că fiecare gașcă avea propriile probleme.” – Cady Heron

Bullying-ul este peste tot și, cel mai probabil, l-ați experimentat sau l-ați văzut petrecându-se în propriile grupuri de prieteni. Nu trebuie să fie un spectacol masiv pentru a conta.

De ce să nu vorbești CU ei, nu DESPRE ei

„Nu, pentru că încerc chestia asta nouă în care nu vorbesc despre oameni pe la spatele lor.” – Cady Heron

Cady învață un pic mai târziu că totul a fost dat peste cap vorbind despre oameni pe la spate. Chiar și atunci când Burn Book iese la iveală (și „fetele s-au dezlănțuit”), Cady recunoaște că a scris totul, în loc să dezvăluie cine a mai pus umărul la scrierea ei. Asta o face să se simtă o persoană mai bună. În plus, îndrăgostitul ei super sexy, alias Aaran Samuels, aude și începe să o placă din nou. YAS.

Nota: a fi drăguț este atractiv. WIN WIN WIN.

Două greșeli nu fac un drept

„Să faci pe altcineva gras nu te face mai slab, să faci pe altcineva prost nu te face mai deștept, iar să-i distrugi viața Reginei George cu siguranță nu m-a făcut mai fericită” – Cady Heron

„Mean Girls” se concentrează pe răzbunarea împotriva unei fete rele, dar prin încercarea de a se răzbuna pe Regina Cady devine încet-încet o fată rea ea însăși. Ceea ce nu se termină deloc bine.

La concursul de matematică (cum de Lindsay Lohan arată atât de bine într-un tricou polo bleumarin?!) își dă seama că două rele nu fac un bine și oricât de mult ai încerca să înjosești pe altcineva pentru a te face să te simți mai bine din cauza nesiguranței, nu funcționează niciodată.

În esență, „Mean Girls” este cea mai bună biblie a fetelor sub formă de film, PLINĂ de trucuri de viață. Iar mesajele sale se pot aplica la aproape orice situație de hărțuire dintotdeauna. Cu excepția unei bătăi cu pumnul…

Nu, stai, se referă și la asta.

Dacă ești hărțuită, există și alte locuri de unde poți obține informații și ajutor, în afară de ‘Mean Girls’. Deși este genial în a oferi tuturor o perspectivă asupra unei lumi viclene de gelozie și b*tchness, și oferind subiectului o mare ușurare comică, nu este neapărat cel mai bun loc pentru informații.

Încercați Bullying UK, Childline sau NSPCC, pentru că toate acestea sunt grozave dacă sunteți un adolescent care se confruntă cu probleme. Dacă dorești să vorbești cu cineva cu care să vorbești cu adevărat, ai putea, de asemenea, să suni la linia de asistență Childline la 0800 1111.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.