Se strică detergentul dvs.?

Dacă vă place să vă mențineți pielea în stare perfectă, probabil că urmați un regim de îngrijire a pielii care implică un anumit tip de detergent. Dar, la fel ca alte produse de înfrumusețare, s-ar putea să vă întrebați: se strică demachiantul? Pentru că folosirea unor produse de îngrijire a pielii expirate este probabil super dăunătoare pentru pielea dumneavoastră și contravine rezultatului pe care încercați să îl obțineți.

Probabil că ați auzit deja despre ororile folosirii produselor de machiaj expirate. Daily Mail a descoperit că unele machiaje expirate testate în laborator au inclus o tulpină de bacterii care ar putea provoca meningită. Cea mai înspăimântătoare parte? Câteva dintre aceste produse erau expirate de doar patru luni. Nu știu ce părere aveți voi, dar eu rareori mă uit la datele de expirare ale produselor mele de machiaj, așa că aș putea să adăpostesc, fără să știu, în propria mea trusă de machiaj câteva articole expirate. Cu toate acestea, vestea că unele produse de machiaj expirate de doar câteva luni conțineau bacterii cauzatoare de meningită, este suficientă pentru a mă face să vreau să arunc întreaga mea colecție de machiaj și să o iau de la capăt!

Nimic nu durează la nesfârșit în această viață, așa că este logic că, în cele din urmă, toate produsele de înfrumusețare vor expira. De exemplu, știați că crema de protecție solară are o durată de viață de trei ani? Dar cum rămâne cu detergentul, cât timp ar trebui să aplicăm detergentul pe față odată ce sigiliul recipientului s-a spart?

Potrivit The Debrief, vorbind cu dr. David E Bank, fondator al The Center For Dermatology, Cosmetic & Laser Surgery din New York, este util să urmăriți cu atenție datele de expirare ale produselor de înfrumusețare: „Ați observat vreodată acel mic simbol care arată ca un borcan deschis pe produsele cosmetice? Acesta prezintă litera M și un număr (cum ar fi 12M). Aceea este data de expirare. Îți spune câte luni ai la dispoziție pentru a le termina pe toate. Asta dacă vă amintiți când le-ați deschis prima dată.” The Debrief a informat cititorii: „Produsele de curățare se păstrează, de asemenea, timp de șase luni. Atât timp ne vor face pielea să scârțâie de curățenie.”

Cu toate acestea, O, The Oprah Magazine a relatat: „Practic, dragă cititorule, un produs de îngrijire a pielii OTC expiră atunci când tu decizi că expiră”. Potrivit O, The Oprah Magazine, vorbind cu chimistul cosmetic Mort Westman, de la Westman Associates din Illinois, „Deși majoritatea sunt formulate pentru a dura aproximativ doi ani, nu există o reglementare federală sau o linie directoare clară care să stabilească datele de expirare”, deși există semne revelatoare că un produs s-a stricat, așa că cel mai bine este să fii cu ochii în patru. O, The Oprah Magazine a sugerat: „Pentru a maximiza durata de viață a unui produs, încercați să vă țineți degetele departe de el. Există un risc mai mic de contaminare bacteriană în acest fel.”

Acesta fiind spus, pentru a fi foarte precaut, cel mai bine este să verificați datele de expirare ale produselor dvs. preferate. Așa cum am menționat anterior, puteți afla timpul (în luni) pe care îl va dura un produs odată ce este deschis, sau puteți consulta site-urile anumitor mărci pentru a descoperi care este durata de valabilitate a produselor lor nedeschise. NIVEA și-a informat clienții: „Pentru toate produsele NIVEA, garantăm un termen de valabilitate nedeschise de cel puțin 30 de luni de la data fabricării, cu excepția cazului în care acestea poartă o dată de expirare sau de valabilitate specifică. Deși produsele nu vor fi dăunătoare după această dată de expirare, ingredientele active pot deveni mai puțin eficiente. Din acest motiv, vă sfătuim să înlocuiți orice produs nefolosit după data de expirare sau dacă produsul are un aspect sau un miros diferit față de cel obișnuit.”

Când vine vorba de produse de curățare, folosiți marca de șase luni ca regulă generală, dar fiți atenți la orice schimbare a produsului de curățare (cum ar fi consistența sau mirosul), țineți evidența datei la care l-ați deschis și amintiți-vă când l-ați cumpărat. Făcând aceste lucruri, ar trebui să puteți evita ca detergentul dvs. să se strice și să vă puteți păstra pielea atât de proaspătă și atât de curată, curată!

Imagini: Alexandru Zdrobău (2) /Unsplash; chezbeate (1), bottlein (1) /

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.