Shaquille O’Neal despre investiția timpurie în Google: ‘Singurul meu regret este că mi-aș fi dorit să fi cumpărat mai mult’

FILE FOTO: Shaquille O'Neal râde în timp ce povestește o întâmplare în timpul anunțului său de retragere din National Basketball Association (NBA) la o conferință de presă la casa sa din Windermere, Florida, 3 iunie 2011. REUTERS/Scott Audette

Reuters

Shaquille O’Neal.

  • Fostul star NBA Shaquille O’Neal spune că singurul său regret este că nu a cumpărat mai multe acțiuni ale Google în anii ’90.
  • Acest lucru reiese din noua carte „A-List Angels” de Zack O’Malley Greenburg, care aprofundează intersecția dintre investitorii celebri și Silicon Valley.
  • O’Neal a cumpărat acțiuni ale Google înainte ca firma să devină publică în 2004, deși nu vrea să spună cât de mult a investit.
  • În trecut, O’Neal a spus că a împrumutat strategia de investiții a directorului general al Amazon, Jeff Bezos, de a investi bani în lucruri care fac lumea mai bună.
  • Vizitați pagina principală a Business Insider pentru mai multe povești.

Shaquille O’Neal probabil că nu are multe regrete financiare – fostul star NBA a avut o carieră de succes în domeniul investițiilor de când s-a retras, probabil cvadruplându-și averea netă în ultimii ani.

Dar există un lucru pe care O’Neal și-ar fi dorit să-l fi făcut diferit: a cumpărat mai multe acțiuni la Google.

Publicitate

Asta conform noii cărți „A-List Angels: How a Band of Actors, Artists, and Athletes Hacked Silicon Valley” de Zack O’Malley Greenburg, care explorează modul în care celebritățile au devenit investitori importanți în startup-uri din domeniul tehnologiei.

În carte, Greenburg detaliază conversațiile pe care le-a avut cu O’Neal despre strategia sa de investiții, despre care spune că este inspirată de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos: să investească în lucruri care fac lumea un loc mai bun. Această mentalitate a fost cea care, potrivit lui O’Neal, i-a inspirat o investiție în Google în anii ’90.

O’Neal a spus că „a intrat în Google din întâmplare”. Se juca cu niște copii la un restaurant – a spus în trecut că avea grijă de copii – iar tatăl lor s-a întâmplat să fie un investitor de profil înalt.

Publicitate

„El a spus: ‘Shaq, îmi placi, am ceva pentru tine'”, i-a spus O’Neal lui Greenburg.

O’Neal a ajuns să investească în gigantul de căutare, deși nu a spus niciodată câți bani a pus. „Mi-a fost prezentat, știam că va avea succes”, a declarat O’Neal pentru Greenburg. „Și am spus: „Wow, o să încerc”. Singurul meu regret este că mi-aș fi dorit să fi cumpărat mai mult”.

Publicitate

Google a devenit publică în 2004, iar în prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 768 miliarde de dolari. Shaq și-a continuat seria de investiții în tehnologie, luând participații la Apple și Ring, care a fost achiziționată de Amazon pentru 1 miliard de dolari. De asemenea, a investit în Sacramento Kings, Five Guys și 24 Hour Fitness.

Obțineți aici cel mai recent preț al acțiunilor Google.

Veziți acum: Cum pot fi reciclați pantofii de alergare în cizme de schi

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.