Siguranța codurilor de sortare și a numerelor de cont – poate cineva să scoată bani din contul dumneavoastră cu aceste detalii?

Cercetarea indică faptul că, la nivel global, aproximativ 69% dintre adulți au un cont bancar, ceea ce înseamnă că o mare majoritate a populației adulte efectuează o anumită formă de operațiuni bancare.

Dar în ce cazuri este sigur să dai cuiva numărul contului tău bancar? În lumea tehnologiei în ritm rapid, s-ar putea să fim nevoiți să dezvăluim detaliile contului nostru unor necunoscuți prin e-mail, telefon sau față în față. Dar cât de sigur este să facem acest lucru?

Abordăm acest subiect în acest articol de blog, așa că continuați să citiți pentru a afla răspunsurile.

Poate cineva să vă fure bani din contul bancar cu ajutorul codului de sortare și a numărului de cont?

În multe cazuri, a da numărul de cont și codul de sortare este o parte necesară a vieții. De exemplu, este una dintre modalitățile prin care angajatorul dvs. vă poate transfera salariul.

Din acest motiv, dezvăluirea acestor informații nu este neapărat un lucru care ar trebui să vă îngrijoreze.

Cu toate acestea, în era fraudei, dacă cineva poate lua sau fura bani din contul dvs. bancar cu informații despre codul de sortare și numărul de cont este un lucru de care trebuie să țineți cont și ar trebui să luați în considerare următoarele sfaturi:

  • În general, un hacker ar avea nevoie de o combinație între data nașterii, numărul de identitate, PIN-ul, numele și prenumele complet, adresa, numărul complet al cardului de pe partea din față a cardului, data de expirare a acestuia și numărul CVG de pe verso
  • Nu folosiți rețelele publice atunci când efectuați operațiuni bancare online
  • Evitați să dați detaliile dvs. bancare unor persoane pe care nu le cunoașteți sau de la care nu așteptați bani
  • Verificați de două ori sursa fondurilor pe care le așteptați – este vorba de o plată așteptată? Este de la o sursă legitimă? Nu uitați să vă documentați.

Automate de carduri pentru a vă ajuta afacerea să se dezvolte!

Acceptați carduri de debit și de credit prin intermediul aparatului de plată tradițional sau cu carduri inteligente și bucurați-vă de decontarea instantanee a fondurilor.

Cumpărați un aparat de carduri

Este sigur să furnizați detalii despre o plată?

În fiecare lună efectuăm numeroase plăți – mari și mici – fie că plătiți pentru un mochaccino, fie că plătiți chiria pentru locuința dvs. sau, dacă sunteți o afacere, plătiți salariile angajaților dvs.

Nu este posibil ca contul dvs. să fie piratat doar cu un număr de cont. De fapt, cecurile au această informație și alte informații pe ele și sunt sigure de utilizat.

Facerea plăților face parte din viață. Dar cât de multe informații ar trebui să împărtășiți? Și este sigur să oferiți detalii bancare unor necunoscuți?

Să aflăm mai multe despre acest subiect mai jos:

  • În general, nu există o problemă cu acest scenariu, deoarece străinii pot doar să depună bani în contul dvs. și nu să scoată bani din el doar cu numărul dvs. de cont, dar ar trebui să fiți întotdeauna prudenți și să rămâneți vigilenți
  • Furnizați detaliile dvs. doar unor surse de încredere, cum ar fi angajatorul dvs., membrii familiei, furnizorii etc. unde se așteaptă efectiv plăți
  • Nu furnizați detaliile dvs. unor persoane pe care nu le cunoașteți și nu acceptați bani de la persoane necunoscute pentru a evita să fiți implicat în activități frauduloase sau ilicite

Concluzie: Rămâneți în siguranță cu detaliile bancare

În general, sunt foarte puține lucruri pe care cineva le poate face doar cu numărul dvs. de cont și codul de sortare, în afară de a face o depunere în contul dvs. pentru a vă plăti.

Cu toate acestea, fiți întotdeauna vigilent cu cine împărtășiți detaliile dvs. personale. Nu uitați să nu vă împărtășiți niciodată PIN-ul cu nimeni. Sperăm că aceste sfaturi v-au ajutat să identificați când și când nu trebuie să împărtășiți informațiile despre contul dvs.

În cazul în care încă aveți temeri că ați fost victima acestui tip de utilizare abuzivă a informațiilor bancare personale, puteți oricând să vă verificați contul de comerciant prin intermediul aplicației mobile sau să ne contactați la
[email protected] pentru asistență suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.