Soba Vs. Insert: Ce opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastră?- Mansfield OH

Stove Vs. Insert: Ce opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastră?

Acum se apropie iarna, poate vă întrebați care ar putea fi cea mai economică modalitate de a vă încălzi casa. Cu siguranță căutați eficiența, șiStove Vs. Insert Ce opțiune este cea mai bună pentru dvs. IMG- Mansfield OH- Chim Cheroo Chimney Service INC-w800-h597

Stove Vs. Insert What Option is Best for You IMG- Mansfield OH- Chim Cheroo Chimney Service INC-w800-h597

cu siguranță vă doriți o modalitate economică de a vă încălzi în nopțile reci de iarnă.

Ineficiența șemineelor din mortar

Deși șemineele au mult farmec pentru ochi, șemineele vechi din mortar sunt cunoscute ca fiind ineficiente din mai multe motive. Dacă șemineul dvs. nu are un fel de uși de sticlă, căldura de la foc este scoasă din casă prin coșul de fum. Nu numai că locuința dvs. nu este încălzită de foc, dar emisiile eliberate în aer pot contribui la poluarea atmosferei. Potrivit Chicago Tribune, tipul de clapetă care se află în șemineu poate contribui la ineficiența șemineului dumneavoastră. Dacă aveți un amortizor cu gât, acesta se poate deforma sau rugini, ceea ce face ca șemineul dvs. să nu funcționeze la fel de eficient. Având în vedere toate acestea, majoritatea șemineelor mai vechi nu pot fi considerate deloc surse de încălzire, deoarece cea mai mare parte a căldurii produse se duce direct în coșul de fum.

Inserturi

O modalitate de a crește eficiența șemineului dvs. mai vechi este să adăugați o inserție. Howstuffworks explică o inserție ca fiind „practic o cutie ignifugată care este înconjurată de oțel sau fontă și care are în față sticlă izolată, creând un sistem închis de combustie”. Uneori, o inserție va include o suflantă care împinge aerul cald înapoi într-o încăpere, în loc să îl lase să iasă prin coșul de fum. Aceste inserții folosesc coșul de fum existent pentru a evacua gazele și fumul în exterior.

Există mai multe tipuri de inserții: cu lemne, cărbune sau peleți; cu gaz; electrice; sau cu propan. Tipul de inserție pe care îl alegeți depinde de o serie de factori: de exemplu, căldura electrică este ușor de instalat și oferă o sursă de căldură rapidă (doar o simplă apăsare a unui întrerupător poate porni și opri „focul”), în timp ce căldura pe gaz poate oferi o sursă de căldură eficientă și ușor de întreținut, mai ales dacă aveți deja o conductă de gaz în casă. Arderea lemnului necesită mai mult efort, deoarece trebuie fie să tăiați, fie să cumpărați lemne pentru a le arde, să pregătiți focul și să curățați după aceea; cu toate acestea, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la o scurgere de gaz care ar putea apărea în timpul arderii unui foc pe gaz. (Nu uitați: dacă folosiți încălzirea cu gaz, este extrem de important să aveți în casă un detector de monoxid de carbon funcțional.)

Seminee pe lemne

O altă opțiune ar putea fi o sobă pe lemne. Sobele cu lemne au progresat față de soba pe care o folosea bunicul tău. Energy.gov afirmă că sobele moderne nu numai că pot încălzi o suprafață mai mare, dar ard mai curat și mai eficient decât sobele din trecut. O problemă cu sobele pe lemne este cantitatea de poluanți pe care o produc; dacă alegeți această opțiune, asigurați-vă că verificați ordonanțele locale pentru a vă asigura că soba dvs. respectă reglementările locale.

Chim-Cheroo Chimney Service

Dacă decideți să pe o inserție sau o sobă pe lemne, puteți fi siguri că experții de la Chim-Cheroo Chimney Service vă pot ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru nevoile dvs. personale. Aceștia dețin numai mărci de top și sunt bine informați și profesioniști în timp ce vă ajută să alegeți sursa de încălzire perfectă pentru casa dvs.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.