Special Issue „Drone Noise: O nouă provocare pentru sănătatea publică”

Stimați colegi,

Ne aflăm în pragul unei revoluții în sectorul aviației, determinată de progrese semnificative în domeniul energiei electrice și al tehnologiilor bateriilor, precum și al roboticii și sistemelor autonome. Mai mulți lideri din industrie și agenții guvernamentale investighează în prezent utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), sau a „dronelor”, așa cum sunt cunoscute în mod obișnuit, pentru un număr tot mai mare de aplicații, de la serviciile de iluminare albastră la livrarea de colete și chiar transportul de pasageri. Astfel, pare destul de probabil ca, în scurt timp, comunitățile din orașe să fie inundate de o nouă sursă de zgomot datorată operațiunilor cu drone, pe care nu au mai întâlnit-o până acum. În același timp, UAV-urile pot furniza servicii în locații îndepărtate din mediul rural.

UAV-urile pot aduce beneficii economice, de mediu și societale substanțiale, dar, în același timp, zgomotul generat de aceste tehnologii poate afecta în mod semnificativ sănătatea și bunăstarea populațiilor, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Dacă nu sunt abordate în mod corespunzător, problemele legate de zgomot ar putea pune în pericol expansiunea sectorului UAV.

Acest număr special caută lucrări de cercetare privind diverse aspecte ale zgomotului UAV. Încurajăm trimiterea de manuscrise care se concentrează pe, dar nu se limitează la, următoarele subiecte:

  • Percepția și detectarea zgomotului UAV;
  • Abordări experimentale și de modelare, de ex. auralizarea;
  • Efectele zgomotului UAV asupra sănătății și bunăstării umane;
  • Zgomotul UAV în mediile rurale și impactul asupra vieții sălbatice;
  • Impactul zgomotului UAV asupra peisajelor sonore urbane și rurale;
  • Interacțiuni audio-vizuale în percepția zgomotului produs de UAV;
  • Preocupări specifice legate de zgomotul produs de operațiunile UAV pentru livrarea de pachete și bunuri;
  • Politică și legislație.

Dr. Antonio J. Torija Martinez
Editor invitat

Informații privind trimiterea manuscriselor

Manuscrisele trebuie trimise online la www.mdpi.com prin înregistrarea și autentificarea pe acest site. După ce v-ați înregistrat, faceți clic aici pentru a merge la formularul de trimitere. Manuscrisele pot fi trimise până la data limită. Toate lucrările vor fi evaluate de către colegi. Lucrările acceptate vor fi publicate în mod continuu în revistă (de îndată ce vor fi acceptate) și vor fi listate împreună pe site-ul web al ediției speciale. Sunt invitate articole de cercetare, articole de recenzie, precum și comunicări scurte. Pentru lucrările planificate, un titlu și un scurt rezumat (aproximativ 100 de cuvinte) pot fi trimise la redacție pentru a fi anunțate pe acest site web.

Manuscrisele trimise nu trebuie să fi fost publicate anterior și nici nu trebuie să fie luate în considerare pentru a fi publicate în altă parte (cu excepția lucrărilor de conferință). Toate manuscrisele sunt examinate cu atenție prin intermediul unui proces de evaluare inter pares cu un singur orb. Un ghid pentru autori și alte informații relevante pentru trimiterea manuscriselor sunt disponibile pe pagina Instrucțiuni pentru autori. International Journal of Environmental Research and Public Health este o revistă semimensuală internațională cu acces liber, evaluată de colegi, publicată de MDPI.

Vă rugăm să vizitați pagina Instrucțiuni pentru autori înainte de a trimite un manuscris.Taxa de procesare a articolului (APC) pentru publicarea în această revistă cu acces liber este de 2300 CHF (franci elvețieni).Lucrările trimise trebuie să fie bine formatate și să folosească o engleză bună. Autorii pot utiliza serviciul de editare în limba engleză al MDPI înainte de publicare sau în timpul revizuirilor autorului.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.