Tăierile bugetului de stat au readus finanțarea învățământului superior din Oklahoma în secolul XX

Mai 29, 2020 | 1:15 pm

Căutările din COVID-19 la învățământul superior scufundă finanțarea învățământului superior

  • Robby Korth

Căutările din COVID-19 la colegii au dus la un credit de stat care este mai mic decât era în 2000.

Regentanții statului Oklahoma pentru învățământ superior au aprobat vineri o alocare în valoare de 770 de milioane de dolari. Înainte de începutul secolului 21, în timpul anului fiscal 1999-2000, sistemul a primit 739 de milioane de dolari de la stat. Iar în 2001, în urmă cu două decenii, bugetul său de 814 milioane de dolari depășea locul în care se află sistemul în prezent.

Oklahoma a rămas în mod constant în urma țării după recesiunea din 2008. În timp ce colegiile din întreaga țară au înregistrat o creștere a fondurilor de stat, legislatorii din Oklahoma au continuat să reducă bugetul pentru învățământul superior al statului.

Între 2015 și 2020, finanțarea învățământului superior din partea statelor a crescut în medie cu 18,8%, ceea ce reprezintă 15,3 miliarde de dolari în total. În Oklahoma, finanțarea a scăzut cu 18,6%, adică 195 de milioane de dolari, potrivit Grapevine Survey, realizat de Illinois State University. Sondajul măsoară sprijinul acordat de stat colegiilor și universităților la nivel național.

Oklahoma a fost unul dintre cele cinci state care au înregistrat o scădere în această perioadă.

Tăierile transferă costurile învățământului superior asupra studenților, iar acest lucru a dus la o creștere a taxelor de școlarizare și a taxelor care depășește rata inflației la nivel național.

Despre StateImpact Oklahoma

StateImpact Oklahoma este un parteneriat între posturile de radio publice din Oklahoma și se bazează pe contribuțiile cititorilor și ascultătorilor pentru a-și îndeplini misiunea de serviciu public pentru Oklahoma și nu numai. Faceți clic aici pentru a dona online pentru a susține jurnalismul nostru.

SUPORT PENTRU STATEIMPACT OKLAHOMA

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.