The Colorado Real Estate Blog

Posted by Joseph Stengel on August 31, 2017

În mod istoric, atunci când o proprietate imobiliară își schimba proprietarul, vânzătorul îi aducea cumpărătorului un pumn de pământ de pe teren pentru a simboliza faptul că titlul a fost transferat. Acum, în loc de pământ, se folosesc documente juridice numite acte pentru a transmite titlul de proprietate imobiliară de la o persoană sau entitate la alta.

Colorado recunoaște mai multe tipuri diferite de acte, care sunt folosite în funcție de ce drepturi poate transmite vânzătorul și de garanțiile care sunt incluse în act. Acest blog va explica elementele de bază ale unui act de proprietate, precum și cinci acte imobiliare comune în Colorado.

Ce este un act de proprietate?

Un act de proprietate este un document legal care permite unui proprietar de proprietate să își transfere dreptul de proprietate către o altă persoană. Cel mai frecvent utilizat pentru a transfera proprietăți imobiliare, un act de proprietate recunoaște în mod oficial posesia noului proprietar asupra acelei proprietăți.

În conformitate cu statutul Colorado C.R.S. 38-30-113, un act de proprietate trebuie să conțină, cel puțin, aceste șapte elemente pentru a fi considerat valabil:

1) Instrument scris.
Colorado cere ca un act de proprietate să fie în scris pentru a fi valabil.

2) Părțile desemnate.
Pentru a fi valabil, actul de proprietate trebuie să numească în mod specific persoana sau entitatea care transmite interesul în proprietate (concedentul). Concedentul trebuie să fie numele persoanei care a primit proprietatea (beneficiarul) în actul anterior.

3) Contraprestația.
Deși nu este necesar ca banii să schimbe mâinile pentru ca o proprietate să fie transmisă de la o parte la alta, actul trebuie să precizeze contraprestația, sau valoarea, dată pentru imobil.

4) Declarația de transmitere.
Nu există cuvinte specifice care trebuie incluse, dar un act de proprietate trebuie să precizeze într-un fel sau altul intenția de a transfera titlul.

5) Descrierea proprietății.
Proprietatea trebuie să fie descrisă folosind aceeași descriere legală care se găsește în actele anterioare.

6) Semnătura concedentului.
Concedentul (sau concedentul (sau concedenții, dacă sunt mai mulți) trebuie să semneze actul de proprietate pentru ca acesta să fie considerat valabil.

7) Predarea de către concedent și acceptarea de către concesionar.
În Colorado, predarea și acceptarea se presupune atunci când un act este recunoscut și înregistrat.

5 Tipuri comune de acte

Mulți oameni fac greșeala URIAȘĂ de a merge online și de a descărca acte gratuite și apoi de a le completa fără ajutorul unui avocat. Pentru referință, aceste acte enumerate mai jos sunt cinci tipuri de acte utilizate în mod obișnuit în Colorado.

1) Actul de garanție

Un act de garanție oferă beneficiarului cele mai multe protecții în conformitate cu legea, deoarece garantează garanția titlului și împotriva sarcinilor.

2) Acte de garanție specială

Un act de garanție specială este mai limitat decât actul de garanție generală, în sensul că garantează împotriva oricăror defecte de titlu apărute în perioada în care concedentul a deținut proprietatea, spre deosebire de orice defecte de titlu pentru întreaga istorie a proprietății.

3) Bargain and Sale Deeds

Un bargain and sale deed (act de negociere și vânzare) transmite proprietatea fără nicio garanție și este utilizat, în general, la vânzarea proprietăților sechestrate de instanță.

4) Quitclaim Deeds

Quitclaim deeds (acte de negociere și vânzare) transmit doar interesul concedentului, dacă există, în imobil și nu vine cu nicio garanție privind tipul sau întinderea interesului concedentului.

5) Acte de beneficiar

Actele de beneficiar sunt utilizate pentru a transmite proprietatea la decesul proprietarului și trebuie înregistrate înainte de decesul concedentului.

Alegerea documentului juridic potrivit este o parte esențială a procesului juridic care poate avea implicații grave dacă este făcută incorect. Din acest motiv, este întotdeauna cel mai bine să vă consultați cu un avocat avizat pentru a evita problemele și cheltuielile neprevăzute.

Contactați-mă astăzi pentru a programa o consultație gratuită.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.