The Job (The Office)

IGN a opinat că „reacția lui Pam atunci când Jim o invită la cină este la fel de sinceră și credibilă ca orice moment de televiziune și ne amintește de ce ne pasă atât de mult de această relație”.

Episodul a fost difuzat pentru prima dată în Statele Unite pe 17 mai 2007, la câteva zile după ce NBC a anunțat un al patrulea sezon. „The Job” a atras 7,9 milioane de telespectatori și a obținut o cotă de audiență de 3,9/12 în rândul adulților între 18 și 49 de ani. S-a clasat pe primul loc în acea seară în acest segment demografic și a fost cel mai mare număr de adulți și de telespectatori totali al NBC în intervalul său orar de la difuzarea emisiunii „Cocktails”. În ceea ce privește numărul total de telespectatori, The Office s-a clasat pe locul al treilea în intervalul său orar (în urma unui omagiu adus de CBS lui Bob Barker, care se retrage, și a primului final de sezon al emisiunii Ugly Betty de pe ABC).

Finalul sezonului a primit recenzii în general pozitive din partea criticilor de televiziune. Abby West, editorialistul de la Entertainment Weekly, a scris că „a fost, fără îndoială, una dintre cele mai satisfăcătoare ore de televiziune pe care am avut plăcerea să le urmăresc vreodată”, explicând că a creat „o dinamică complet nouă” pentru cel de-al patrulea sezon, a atins „toate ritmurile majore” și a avut „o progresie reală a poveștii” și inimă. Kath Skerry, scenarista de la Give Me My Remote, a declarat că episodul a fost „strălucit scris, interpretat și bine ritmat. A fost plin de răsturnări de situație pe care nu le-am văzut venind. Și știu că sună clișeic, și știu că a spune că sună clișeic, sună clișeic. Poate că sunt un clișeu, dar nu-mi pasă. Sunt ceea ce sunt – o dependentă de Office în toată regula care a primit exact ceea ce și-a dorit și, de fapt, a avut nevoie de la final.” James Poniewozik, de la revista Time, a exprimat sentimente similare, considerând că finalul a fost „un final de sezon bun, dacă nu grozav, și dacă concluzia nu a avut factorul holy-crap de la The Kiss de anul trecut, reacția de aproape a lui Pam la întoarcerea lui Jim în timpul interviului ei a fost – ca tot ceea ce face Jenna Fischer în acest serial – câștigătoare și dulce.” Lui Poniewozik nu i-a plăcut modul în care sezonul a părăsit-o pe Karen, numindu-l „un mod necaracteristic de a încheia acest triunghi amoros, care s-a distins prin refuzul scenariștilor de a face pe cineva să fie personajul negativ.”

Cel mai bun lucru la saga Jam, care a durat tot sezonul, a fost că scenariștii, cu ajutorul abil al lui Fischer, au făcut să fie vorba de mai mult decât de dorul singuratic al recepționerului pentru un tip. În cele din urmă – și acest lucru a fost minunat pus la cale, întorcându-se la expoziția de artă a lui Pam și înainte – a fost vorba despre faptul că Pam își simte lipsa de sine, având nevoie să devină încrezătoare, curajoasă și autosuficientă. A fost încântată când Jim s-a întors la ea, dar lucrul frumos este că (și asta este ceva ce Biroul britanic nu a reușit niciodată cu melancolia lui Dawn) ea își găsise deja fericirea pentru ea însăși.

James Poniewozik, revista Time

Travis Fickett de laIGN a acordat lui „The Job” nota 8,2/10. El a fost de părere că episodul „a reușit câteva răsturnări de situație destul de strălucite” cu poveștile referitoare la Jan și Jim, Karen și Pam; în plus, a remarcat că episodul a fost cel mai slab în timpul scenelor de preluare a lui Dwight în Scranton, deoarece știa că Michael se va întoarce și că alegerea lui Ryan „creează câteva scenarii interesante pentru sezonul următor”. Jay Black, colaborator AOL TV, a evidențiat scene pe care le-a găsit pline de umor, inclusiv alegerea preferată de Dwight a unui asistent și reacția lui Michael la implanturile lui Jan. El a acordat episodului „7 Shrute Bucks din 7”. Diferiți membri ai distribuției au fost, de asemenea, lăudați pentru performanțele lor, inclusiv Jenna Fischer, John Krasinski și Melora Hardin.

Într-un articol scris după difuzarea episodului, actrița Kate Flannery a observat că s-a răspuns la „o mulțime de întrebări” și că a fost „ca un film”. Referindu-se la întâlnirea convenită între Jim și Pam, Flannery a spus: „Ideea este că elefantul din cameră nu numai că a fost abordat, dar a fost invitat la cină. Face ca sezonul 4 să pară plin de posibilități – ca un pahar gol în fața unui bar plin”. Într-un articol scris în preajma ultimei prestații a actorului Steve Carell în The Office, în 2011, Cindy White de la IGN a enumerat citatul lui Michael despre „mărirea sânilor” lui Jan ca fiind unul dintre cele mai bune din serial. Dan Philipps, un alt scriitor pentru IGN, a clasat propunerea de întâlnire a lui Jim printre cele mai bune momente ale cuplului, afirmând că „după ce s-au jucat cu așteptările fanilor timp de două sezoane întregi, scenariștii serialului le-au permis în sfârșit fanilor să răsufle ușurați. Pentru mulți, momentul a meritat așteptarea.”

Pentru că au scris „The Job”, Paul Lieberstein și Michael Schur au câștigat premiul Writers Guild of America pentru cel mai bun scenariu – comedie episodică, devansând episoadele din The Office „Local Ad” și „Phyllis’ Wedding”, precum și episoadele din 30 Rock, Flight of the Conchords și Pushing Daisies. La cea de-a 59-a ediție a Premiilor Creative Arts Emmy, editorii David Rogers și Dean Holland au câștigat premiul pentru Cel mai bun montaj de imagine cu o singură cameră pentru un serial de comedie. Pentru munca sa în „The Job”, Jenna Fischer a primit o nominalizare pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie, dar a pierdut în fața lui Jaime Pressly pentru interpretarea sa din My Name is Earl.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.