Tot ce trebuie să știți despre cataracta la câini și pisici

Cataracta este opacifierea cristalinului natural al ochiului. Este cea mai frecventă cauză a pierderii vederii atât la oameni, cât și la animalele de companie. Ele pot fi mici ca un vârf de ac sau pot acoperi întregul cristalin, provocând orbire. Aflați mai multe despre cataracta la animalele de companie, inclusiv semnele și opțiunile de tratament.

Cataracta la câini

Există mai multe cauze pentru cataracta la câini. Genetica poate juca un rol, în special la câinii de rasă pură. Nivelul ridicat de zahăr din sânge, diabetul la câini, modifică metabolismul celulelor din cristalin și poate provoca cataracte cu apariție rapidă. Deteriorarea cauzată de lumina ultravioletă poate provoca, de asemenea, apariția cataractei, deși acesta este un motiv mai frecvent în cazul oamenilor. Dacă acesta este motivul pentru care se dezvoltă la un câine, de obicei se întâmplă mai târziu în viața animalului.

Cataracta la pisici

Deși cataracta este rară la feline, pisicile nu sunt imune la cataractă. Cristalinul ochiului capătă un aspect lăptos și blochează lumina, cauzând pierderea vederii, chiar orbirea.

Durește cataracta?

În cazul cataractei cu apariție rapidă, animalul de companie se confruntă adesea cu confuzie sau dezorientare, dar cataracta nu este dureroasă din punct de vedere fizic. Dacă inflamația însoțește cataracta, animalul dumneavoastră de companie se poate simți inconfortabil. De cele mai multe ori, un animal de companie cu cataractă poate vedea în continuare. Cataractele incipiente – cele care acoperă mai puțin de 15 la sută din suprafața cristalinului – rareori necesită tratament și au un impact redus. Cataractele care acoperă întregul cristalin pot cauza orbire și necesită o operație de cataractă pentru a le îndepărta. Impactul asupra animalului dumneavoastră de companie va varia, în funcție de cât de mult din cristalin este acoperit. Dacă suspectați apariția rapidă a cataractei, veți dori să vă duceți animalul de companie la un spital veterinar cât mai curând posibil.

Apare cataracta la animalul meu de companie?

Dacă ochiul animalului dvs. de companie pare lăptos sau tulbure, sau dacă observați că animalul se lovește de lucruri sau că adulmecă dulciurile în loc să le vadă, un medic veterinar ar trebui să efectueze un examen de diagnosticare amănunțit.

Dacă observați o sete crescută, o frecvență crescută a urinării și o pierdere în greutate, împreună cu indicii de afectare a vederii, duceți animalul dvs. de companie pentru îngrijiri veterinare de urgență, deoarece acestea sunt semne de boală potențial gravă.

Spitalul veterinar Orlando FL

Poate fi prevenită cataracta?

Nu există cu adevărat multe lucruri pe care le puteți face pentru a preveni cataracta, dar o dietă de înaltă calitate poate ajuta. Medicul veterinar vă poate sfătui cu privire la alegerea suplimentelor. De asemenea, asigurați-vă că animalul dvs. de companie are la dispoziție multă umbră dacă petrece mult timp în aer liber.

Tratament

Cataractele nu dispar de la sine. Întrebați spitalul veterinar ce vă recomandă. În unele cazuri, suplimentele orale, picăturile pentru ochi sau o combinație a celor două pot fi tratamentul preferat. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, operația de cataractă va fi cea mai eficientă metodă de tratament.

Dacă aveți întrebări despre cataractă sau preocupări legate de orice alte probleme de sănătate ale animalelor de companie, vizitați Forever Vets Animal Hospital, un spital veterinar din Orlando, FL. Cu 8 locații pentru a vă servi, dedicarea noastră continuă, efortul, munca în echipă și integritatea ne-au condus la menținerea sănătății a zeci de mii de animale de companie din Florida. Servind Jacksonville, Orlando Nocatee, St. Johns, St. Augustine și multe altele.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.