Tot ce trebuie să știi despre locul unde se află acum co-fondatoarea NXIVM Nancy Salzman

Când noua serie de documentare HBO The Vow va avea premiera pe 23 august, fostul lider NXIVM Nancy Salzman ar putea fi urmărită de acasă. În ciuda faptului că a pledat vinovat în urmă cu mai bine de un an în dosarul penal care o vizează, cofondatoarea cultului NXIVM a fost eliberată pe o cauțiune de 5 milioane de dolari de la arestarea sa din iulie 2018.

Salzman, asistentă psihiatrică și practiciană a terapiilor hipnotice, l-a ajutat pe liderul Keith Raniere să înființeze grupul care avea să devină NXIVM încă din 1998, când misiunea declarată era autoperfecționarea. Până la momentul arestării lui Salzman, însă, NXIVM era acuzată de trafic sexual, sclavie sexuală și marcare forțată a membrilor săi de sex feminin. În primăvara anului 2019, Salzman a pledat vinovat de înșelăciune, furt de identitate și „modificarea înregistrărilor pentru a influența rezultatul unui proces împotriva organizației”, potrivit New York Times.

Amy Luke/Getty Images News/Getty Images

Pronunțarea sentinței sale a fost programată imediat pentru 10 iulie, dar peste un an mai târziu, aceasta încă nu a avut loc. Cu câteva zile înainte de procedură, un judecător federal a amânat audierea sine die, ceea ce înseamnă fără nicio dată precizată pentru reluare. Între timp, Salzman a păstrat în mare parte liniștea, depunând câteva moțiuni prin care ar urma să i se modifice condițiile de eliberare pe cauțiune. De exemplu, la cererea de a-i fi îndepărtat dispozitivul de localizare a brățării de la gleznă, instanța a spus nu. La o cerere de a i se permite să aibă contact cu fiica ei, instanța a fost îngăduitoare.

Căci nu a fost stabilită nicio dată pentru pronunțarea sentinței în mai bine de un an i-a determinat pe unii dintre cei care urmăresc îndeaproape cazul să speculeze că Salzman cooperează cu procurorii în cazurile împotriva lui Raniere, regele cultului care a fost condamnat pentru trafic sexual și conspirație vara trecută, și poate împotriva altor membri de rang înalt ai NXIVM. Iar Salzman nu este singurul acuzat căruia încă nu i s-a pronunțat o pedeapsă cu închisoarea. Actrița din Smallville și membră a cultului Allison Mack, care a pledat, de asemenea, vinovată de escrocherie, rămâne liberă pe o cauțiune de 5 milioane de dolari. Chiar și Raniere și-a văzut propria sentință amânată din cauza epidemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.