Ulei de nuci și semințe – Paleo OK?

O lingură de ulei de nucă de cocos în tigaie înainte de o salată de legume sau un strop frumos de ulei de măsline pe salată sunt modalități foarte bune, prietenoase cu Paleo, de a introduce grăsimi naturale în mesele dvs. zilnice.

Dar ce ziceți de alte uleiuri, cum ar fi uleiul de susan dacă aveți chef de o variantă asiatică la o masă sau de ulei de nucă pentru un pic de fler franțuzesc pe franzelă?

Ca și în cazul tuturor fructelor cu coajă lemnoasă, din când în când și în cantități mici, aceste tipuri de uleiuri pot fi folosite ca parte a regimului Paleo.

De ce?

  • Toate fructele cu coajă lemnoasă și semințele sunt bogate în Omega 6, care sunt inflamatorii și sărace în Omega 3, care sunt antiinflamatorii.
  • Toate fructele cu coajă lemnoasă și semințele au niveluri ridicate de anti nutrienți, nu spre deosebire de cereale. Motivul pentru care putem consuma nuci și semințe cu moderație, în comparație cu a nu consuma cereale sau leguminoase, este cantitatea. O mână de nuci crude din când în când, în comparație cu ceștile de paste sau covrigi, este simplul fapt că mâncând mai puțin din alimentele propriu-zise înseamnă că se consumă mai puțini anti nutrienți.
  • În ceea ce privește gătitul, unele dintre uleiurile de nuci și semințe au puncte de fum foarte scăzute, cum ar fi cele de in, șofrănel și floarea-soarelui, toate acestea încep să ardă la 200 de grade, moment în care încep să creeze radicali liberi… ceea ce nu este bine. (Faceți clic aici pentru o diagramă utilă a punctelor de fum ale tuturor uleiurilor).

Dacă luați parte la oricare dintre uleiurile de genul nuci sau semințe, asigurați-vă că la un moment dat în timpul zilei introduceți în amestec o doză mare de ulei de pește pentru a echilibra raportul Omega 3:6.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.