Veniți să experimentați noul attn.com

Mulți elevi de liceu privesc ultimul an de liceu ca pe o perioadă de așteptare plictisitoare înainte de începerea facultății, unde începe adevărata distracție. Este un pas interesant spre vârsta adultă, dar nu fără provocări psihologice. Universitatea din Pennsylvania a fost nevoită să țină cont de acest lucru după ce șase sinucideri au avut loc într-un interval de timp de 15 luni, ridicând întrebarea dacă nu cumva cultura perfecționistă a școlii își pune amprenta asupra elevilor. Chiar luna trecută, Luchang Wang, student în anul doi la Yale, a murit într-o aparentă sinucidere după ce și-a exprimat temerile legate de faptul că nu va fi readmis la școală după ce și-a luat un an liber. Cu câțiva ani în urmă, Universitatea Cornell a avut șase sinucideri de studenți în șase luni.

Presiunea socială

Toate acestea sunt școli de elită de pe Coasta de Est, dar depresia universitară și sinuciderea care o însoțește nu sunt pur și simplu probleme pentru instituțiile Ivy League. Așteptările sociale ale colegiului pot fi stresante, copleșitoare și pot duce la depresie. Suzanne Ciechalski, un boboc de la Universitatea St. John’s din New York, a vorbit recent pentru New York Times despre modul în care social media alimentează depresia din facultate.

„Simt că oamenii petrec mult timp pe rețelele de socializare încercând să creeze această imagine a ceea ce vor să fie. Menținerea acestei imagini necesită mult efort. Simt că fiind un adolescent sau un tânăr adult, presiunea de a încerca să îi faci pe oameni să vadă că ești cel mai bun este foarte mare”, a spus ea.

În timp ce postuniversitarii sunt adesea inundați de anunțuri de logodnă, de sarcină și de copii pe feed-urile lor de Facebook, studenții de la facultate ar putea da peste fotografii de petreceri sau de ieșiri sociale care îi fac să se simtă excluși din experiențele complete ale învățământului superior. Campusurile cu o prezență intensă a vieții grecești ar putea să îi îndepărteze pe cei care au ales să nu se înscrie sau nu au primit oferte. Și, uneori, chiar și studenții din cadrul sistemului grecesc simt că lipsesc. David Seeman, psiholog consilier la Universitatea din Boston, a declarat pentru BU Daily în 2011 că a văzut studenți din toate categoriile sociale care au profitat de serviciile de sănătate mintală ale universității, inclusiv frați de frăție și surori de sororitate. „Ori de câte ori te simți ostracizat, că nu faci parte din curentul principal sau că ești discriminat, cred că asta poate crea o anumită depresie”, a spus el. În viața greacă, există presiunea de a fi o persoană petrecăreață, iar deciziile proaste pot rezulta din nevoia de a menține o reputație sălbatică și distractivă.

Presiunea academică

Poate fi foarte singuratic să mergi la facultate fără prieteni sau fără un grup stabilit de oameni, dar acest stres nu include nici măcar munca academică reală necesară în facultate. Ca răspuns la valul de sinucideri de la U. Penn, Alison K. Malmon de la Active Minds, organizație nonprofit pentru sănătate mintală, a declarat că universitatea trebuie să transmită un mesaj mai bun despre ce înseamnă să realizezi lucruri mărețe: „Trebuie să le arătăm studenților că perfecțiunea nu este singurul lucru și că succesul arată ca o mulțime de lucruri diferite. Școlile precum Penn trebuie să le arate studenților lor cum ar trebui să arate o sarcină de curs tipică, cum ar trebui să arate o noapte de somn tipică și cum arată un student tipic Penn.”

Primul și chiar al doilea an de facultate poate fi obositor, dificil și nesigur. În plus, deoarece mai mulți oameni decât oricând merg la facultate, nu mai este suficient să obții pur și simplu o diplomă. Studenții universitari se află într-o cursă de șobolani pentru a-și asigura stagii prestigioase și, în cele din urmă, locuri de muncă bine plătite. Acest lucru necesită adesea o activitate extracurriculară în plus față de cursuri (și de viața socială). Este mult pentru studenții universitari care se simt deja vulnerabili în ceea ce privește crearea identității lor de adulți. Având în vedere toate aceste presiuni, este important ca facultățile să își consolideze infrastructura de sănătate mintală pentru a ajuta studenții stresați înainte de a fi prea târziu.

Împărtășiți opinia dvs.

Suferiți de depresie?

Nu 16%Da 84%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.