Yoga și durerea de picior

Durerile de picior pot varia de la degetele de la picioare până la călcâi. Când vine vorba de durerea de călcâi, cunoscută și sub numele de fasceită plantară, afectează 60% dintre indivizi în îngrijirea picioarelor cu yogaîn timpul vieții lor. Atunci când țesutul gros de la baza piciorului, numit Fascia Plantar, se inflamează, poate deveni o neplăcere zilnică. Dar tot trebuie să vă mențineți în formă. Deci, care este soluția?

Yoga este un antrenament de joasă intensitate, simplu și cu impact. Nu numai că vă ajută să vă mențineți în formă atunci când durerea de călcâi vă împiedică să vă urmați regimul obișnuit de execuție, dar întinderea și exercițiile cu impact redus, ambele acoperite de yoga, vă pot ajuta să vă ușurați durerea. Mușchii încordați ai gambei înrăutățesc adesea fasciita plantară, iar yoga vă poate ajuta să îi întindeți și să îi slăbiți.

Rețineți, orice postură în yoga trebuie executată doar în măsura în care vă simțiți confortabil – durerea nu înseamnă câștig! Mergeți în ritmul vostru și reacționați la propria flexibilitate, făcând ajustări pe măsură ce avansați.

Postura de munte: Aceasta este o postură excelentă cu care să începeți, mai ales dacă nu sunteți foarte familiarizat cu yoga, deoarece formează baza pentru multe alte posturi și vă ajută să vă acomodați.

 1. Stați cu picioarele împreunate și brațele pe lângă corp. Încercați să vă distribuiți greutatea cât mai uniform posibil pe toate părțile piciorului, de la degetele de la picioare la călcâi și până la arcadă.
 2. Dreptați-vă picioarele fără să vă blocați genunchii. Ridicați arcurile.
 3. Angajați mușchii din coapse, întorcându-i ușor spre interior. Încercați să vă prelungiți prin baza coloanei vertebrale și a coccisului, fără să vă curbați spatele.
 4. Presați-vă omoplații înapoi și în jos pentru a deschide pieptul. Lăsați brațele să atârne liber.
 5. Încercați să vă echilibrați cât mai echilibrat în această postură, respirând adânc. Simțind distribuția greutății în picioare, faceți tot posibilul să vă mențineți greutatea uniformă în toate cele patru colțuri ale piciorului, să vă mențineți capul ridicat cu bărbia paralelă cu podeaua și să rămâneți cât mai uniform și simetric în greutate și postură.

Postura câinelui în jos: Poziția la care se gândesc mulți oameni când se gândesc la yoga. În timp ce această postură nu necesită un covoraș de yoga, efectuarea ei pe o suprafață nealunecoasă este utilă, deoarece va trebui să puneți greutate în picioare, iar acestea pot aluneca înapoi dacă o încercați pe o podea tare.

 1. În timp ce stați pe podea, treceți în patru labe, așezându-vă mâinile jos ferm pe podea, ușor în fața umerilor, cu palmele și degetele depărtate. Țineți genunchii direct în linie cu pelvisul.
 2. Expirați și ridicați genunchii de pe podea, băgând degetele de la picioare sub picioare și stând pe vârful picioarelor, căzând înapoi aproape ca și cum vă veți așeza pe călcâie. Țineți mâinile ferm pe podea.
 3. Apoi împingeți în sus cu picioarele, permițând călcâielor să cadă înapoi spre podea, împingând bazinul în aer, cu mâinile încă pe podea, formând o formă de V inversat cu corpul.
 4. Țineți capul între brațe, mai degrabă decât să-l lăsați să atârne liber spre podea. Încercați să vă distribuiți greutatea între picioare și mâini, pentru a evita să puneți prea multă greutate fie pe glezne, fie pe încheieturi. Coborâți omoplații
 5. Încercați să vă apăsați pieptul spre picioare cât de mult vă este confortabil. Puteți încerca, de asemenea, să vă apăsați călcâiele în podea, din nou, doar atât cât este confortabil. Încercați să vă rotiți brațele astfel încât coatele să fie orientate spre degetele mari și să vă rotiți coapsele spre interior, ca în poziția de munte, pentru a angaja cvadricepșii.
 6. Mâinile trebuie să fie la o distanță de lățimea umerilor, picioarele la o distanță de lățimea șoldurilor, iar mâinile și picioarele trebuie să fie paralele între ele. Degetele de la picioare trebuie să fie îndreptate drept înainte. Respirați adânc și lung și întindeți-vă în această postură atât cât vă simțiți confortabil să o faceți.
 7. Respirați în poziție. Când doriți să eliberați poziția, efectuați o inversare a modului în care v-ați apăsat în sus – îndoiți genunchii înăuntru, apoi reveniți la mâini și genunchi.

Postura scaunului: Poziția scaunului oferă o mare întindere. Fiind o postură care implică statul în picioare pe ambele picioare, unul dintre lucrurile grozave la ea este că o puteți face oriunde – chiar și la birou!

 1. Începeți în Mountain Pose.
 2. Ridicați brațele deasupra capului. Nu îndoiți coatele.
 3. Îndoiți genunchii și împingeți ușor pelvisul în jos, ca și cum v-ați așeza într-un scaun invizibil în spatele dumneavoastră. Încercați să vă faceți coapsele cât mai paralele cu podeaua, fără să vă pierdeți echilibrul.
 4. Mențineți partea inferioară a spatelui alungită, fără a-i permite să se curbeze în poziție, menținând spatele drept. Încercați, de asemenea, să transferați cât mai multă greutate pe cât posibil în călcâie. Priviți drept înainte.
 5. Afundați-vă în postură cât de adânc vă simțiți confortabil, apoi încercați să o mențineți, respirând din nou adânc pe nas.
 6. Pentru a vă elibera, expirați și îndreptați genunchii, revenind la Mountain.

Yoga oferă o modalitate prietenoasă cu durerea de călcâi de a face exerciții și poate chiar să vă ajute să vă ușurați durerea. Pentru alte remedii și tratamente pentru durerea de picior și gleznă, contactați podiatrul dumneavoastră astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.