Georgia Tech Women’s Basketball: Naismith Women’s Coach of the Year Award -palkinnon semifinalisti: Nell Fortner Named of the Coach of the Year Finalist

Georgian Techin naisten koripallon päävalmentaja Nell Fortner on yksi viidestä Naismith Women’s Coach of the Year -palkinnon semifinalistista.

Ensimmäisellä kaudellaan Georgia Techin naisten koripallovalmentajana Nell Fortner on nimetty Naismithin Vuoden valmentaja -palkinnon semifinalistiksi.

Fortnerin alaisuudessa Georgia Tech sijoittui ACC:ssä 10-8:nneksi ja kokonaistulokseksi 19-10. Vielä vuosi sitten Yellow Jackets oli hankalassa tilanteessa entisen päävalmentajan MaChelle Josephin vapautumisen myötä. Ilmapiiri on sittemmin väkisin muuttunut ja Yellow Jackets on nyt matkalla NCAA-turnaukseen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013.

Fortnerilla on kokonaispistemäärä 325-199 päävalmentajana, jossa hänellä on aiempia pestejä Auburnissa, Purduessa, USA:n naisten koripallomaajoukkueessa olympialaisissa ja WNBA-joukkue Indiana Feverissä. Vuosina 2012-2019 Fortner toimi ESPN:n urheiluanalyytikkona ennen kuin otti Techin päävalmentajan paikan. Nyt hänellä on mahdollisuus voittaa Vuoden valmentaja -palkinto toisen kerran urallaan.

Auburnissa vuonna 2009 Fortner oli SEC:n mestari ja SEC:n vuoden valmentaja, ja hän voitti USA:n naisten koripallomaajoukkueessa neljä kultamitalia ja yhden pronssimitalin. Kansallisten palkintojen saaminen ei siis ole Fortnerille mitään uutta.

Fortner on neljän muun ehdokkaan joukossa, jotka voivat mahdollisesti voittaa palkinnon. Adia Barnes (Arizona), Lisa Fortier (Gonzaga), Kelly Graves (Oregon) ja Joe McKeown (Northwestern) ovat muut, jotka ovat myös oikeutetusti ehdolla palkinnon finalistiksi. Fortnerilla on vahvat perusteet palkinnon saamiseksi, joten on mielenkiintoista nähdä, kuka lopulta saa kruunun.

Yellow Jacked Up
Haluatko äänesi kuuluviin? Liity Yellow Jacked Up -tiimiin! Kirjoita meille!

Fortner johdattaa Yellow Jacketsin ACC-turnauksen toiselle kierrokselle 5. maaliskuuta seitsemännellä sijalla, jossa se kohtaa Notre Dame vs. Pittsburgh -ottelun voittajan. Siirtyminen qaurterfinaaleihin antaisi Yellow Jacketsille erinomaiset mahdollisuudet saada jatkopaikka NCAA-turnauksessa.