Rose Bowl Half Marathon, 10K & 5K

Sunnuntai, 15. helmikuuta 2015 – Pasadena, CA – Reittikartta

active-reg-buttonYksi kahdesta paikallisesta puolimaraton-tapahtumasta, jonka varrella on Pasadenan kuuluisa Rose Bowl -stadion, Rose Bowl Half Marathon, 10K & 5K -kilpailussa yli 1100 juoksijaa ja kävelijää ylitti maalilinjan kaikilla kolmella matkalla vuoden 2014 juoksukilpailussa, ja yli 420 juoksijaa suoritti pelkästään puolimaratonin.

Kilpailu juostaan luonnonkauniilla radalla, joka avautuu pitkin yhdistelmää päällystettyjä teitä ja luonnollisia polkujen pintoja, ja se vie juoksijat monien kaupungin tunnetuimpien maamerkkien ohi, mukaan lukien itse stadion sekä Devils Gate Dam & Reservoir, NASA Jet Propulsion Laboratory ja Arroyo Seco.

Kilpailun out-and-back-silmukkarata alkaa ja päättyy Rose Bowl Stadiumin vierestä ja vie juoksijat ensin etelään Brookside Parkin ja Lower Arroyo Seco Nature Parkin varrella kulkevaa reittiä pitkin betonista Arroyo Seco Channel -vesiväylää.

Juoksijat kulkevat etelään Madeline Drivelle asti ja kääntyvät sitten Grand Avenuelle, josta alkaa pitkä suora, joka vie heidät Brookside Golf Course -kentälle ja Upper Arroyo Parkiin, jossa he ylittävät valtatien alittaen Oak Grove Parkiin.

Reitti kiertää sen jälkeen täydellisen kierroksen Oak Grove Parkin ympärillä ja Devils Gate Reservoirin, ja ylittää Devils Gaten pato Explorerin Roadilla. Sieltä juoksijat kulkevat Jet Propulsion Laboratory -laboratorion ohi ja aloittavat kisan viimeiset kilometrit, jotka vievät heidät etelään puiston läpi ja takaisin kohti maaliviivaa Rose Bowlilla.

Viimeiset kilometrit sisältävät joitakin kisan mäkisimpiä maastokohteita sekä runsaasti näkymiä San Rafaelin kukkuloille ja San Gabrielin vuorille kaukaisuudessa.

Vaikka 5 kilometrin matkan juoksijat ja kävelijät voivat osallistua juoksemaan ja kävelemään, niin puolen kilometrin maratonin juoksu sallitaan vain juoksijoille. Puolimaratonin juoksuradalla on myös kahdeksan nesteytysasemaa juoksijoille.

Lentokuva Rose Bowlista ja ympäröivistä alueista Pasadenassa, Kaliforniassa. (Kuva: Doc Searls/flickr)

Aerial view of the Rose Bowl and surrounding areas in Pasadena, California. (Kuva: Doc Searls/flickr)

Kilpailun sää & Ilmasto

Vain lyhyen ajomatkan päässä läheisestä Los Angelesista sijaitsevassa Pasadenassa vallitsee tyypillisesti aurinkoinen eteläisen Kalifornian sää lähes ympäri vuoden, ja talvella on viileitä tai kohtalaisia lämpötiloja ja satunnaisesti sateista säätä.

Kilpailupäivänä (helmik. 15. päivä), keskilämpötila on 46ºF ja keskilämpötila on 70ºF.