• Plaats: Giants Stadium, East Rutherford, New Jersey
  • Aanvang wedstrijd: 20:00 EST
  • Aantal toeschouwers: 71.123
  • TV omroepers (Katz): Curt Gowdy en Lee Corso

Nebraska overwon negen fumbles (waarvan één verloren) om hun enige verlies van het jaar daarvoor te wreken door het verdedigende nationale kampioenschapsteam van Penn State met 44-6 te verslaan in de allereerste Kickoff Classic. De Nittany Lions voorkwamen ternauwernood hun eerste shutout sinds 1972 toen ze een touchdown scoorden tegen de reserves van Nebraska met nog 20 seconden te spelen. De marge van de nederlaag was gelijk aan de zwaarste nederlaag ooit door een Joe Paterno Penn State team tot nu toe.

• Aantal toeschouwers: 76.016

Het was een record-dag toen Nebraska IB Mike Rozier Nebraska’s all-time rushing leider werd, en het vorige record, gevestigd door IB I. M. Hipp vier jaar eerder, terwijl Nebraska QB Turner Gill zijn reeks interception-free pass completions uitbreidde naar een record van 99, waarmee hij QB Jerry Tagge’s record van 88 uit 1969 overtreft. Nebraska won ondanks dat Wyoming meer dan 37 minuten van de tijd in handen had.

• Aantal toeschouwers: 62.687

Weer een recorduitslag voor de Cornhuskers in Minneapolis, want de Minnesota Golden Gophers werden verpletterd in hun zwaarste nederlaag ooit. Nebraska scoorde de meeste punten sinds het Nebraska Wesleyan met 100-0 versloeg in 1917, en de meeste punten ooit tegen een team uit de Eerste Divisie. Irving Fryar vestigde een nieuw record van 138 yards op twee vangballen, beide worpen waren de langste uit zijn carrière en die van QB Turner Gill, en de volledige 60-koppige Cornhusker-reisploeg had speeltijd gekregen voor het begin van het 4de kwart.

UCLAEdit

UCLA at #1 Nebraska
UCLA 7 3 0 0 10
– #1 Nebraska 0 14 14 42
  • Datum: 1983-09-24
  • Aantal toeschouwers: 76.510

UCLA boezemde Nebraska in Lincoln even angst in door zonder overwinningen binnen te komen en uit te lopen naar een 10-0 voorsprong. UCLA QB Rick Neuheisel werd in de tweede helft onderuitgehaald, waardoor hij een fumble forceerde die Nebraska recupereerde. Het momentum bleef vervolgens bij de Cornhuskers, want UCLA werd uitgeschakeld terwijl Nebraska 42 punten op rij binnenrolde. Deze overwinning was de 100ste in Coach Osborne’s loopbaan. De wedstrijd was ook opmerkelijk voor een van de beroemdste plays in de geschiedenis van Nebraska, een 2-yard touchdown run waarin Rozier links startte, zijn veld omkeerde, achteruit rende tot ongeveer de 17-yard lijn terwijl hij naar rechts veegde, en vervolgens nog een aantal verdedigers ontweek voordat hij de eindzone binnenkwam.

SyracuseEdit

Syracuse at #1 Nebraska
Syracuse 0 0 0 7 7
– #1 Nebraska 14 21 7 63
  • Datum: 1983-10-01
  • Aantal toeschouwers: 76.382

Nebraska QB Turner Gill was 17 interception-free pass completions verwijderd van het Big 8 all-time record toen zijn streak van 125 werd verbroken door Syracuse S Rob Hobby. Geen andere tegenslagen konden een relatief gemakkelijke 63-7 Cornhusker overheersing van de Orangemen in de weg staan.

• Aantal toeschouwers: 49.600

Nebraska had het moeilijk om zich los te maken van Oklahoma State en hield vast aan een kleine 4-punten voorsprong. Nebraska S Bret Clark maakte een interceptie in de eindzone op het laatste spel van de wedstrijd om de Cornhusker overwinning te behouden, en Nebraska liet Stillwater en de schrik achter zich terwijl Oklahoma State’s decennialange futiliteit tegen Nebraska werd voortgezet.

• Aantal toeschouwers: 72.348

Aangemoedigd door het bijna-succes van Oklahoma State de week ervoor, draaide Missouri op volle toeren en hield tweemaal de leiding, stond Nebraska slechts met een touchdown achter bij de rust en voorkwam dat Nebraska een voorsprong nam tot aan het begin van het 4de kwart. De Blackshirts hielden stand en voorkwamen dat de Tigers in de tweede helft scoorden. De Tigers leverden zelf een belangrijke bijdrage door een fumble turnover, en de Cornhuskers kwamen met de overwinning uit Columbia.

ColoradoEdit

Colorado at #1 Nebraska
Colorado 3 9 7 0 19
– #1 Nebraska 7 7 48 7 69
  • Datum: 1983-10-22
  • Aantal toeschouwers: 76.268

Colorado’s spelplan stelde hen in staat om Nebraska bij te houden gedurende de 1e helft, maar aanpassingen tijdens de rust resulteerden in een explosie van de Cornhuskers met een Big 8 record van 48 punten alleen al in het 3e kwart, wat ook net 1 punt te weinig was voor het NCAA record voor punten in een kwart. Buffalo CB Victor Scott verklaarde later “Het was alsof iemand een atoombom op ons liet vallen”, met betrekking tot de drie touchdowns die Nebraska maakte in de eerste 2:24 van de tweede helft. Tijdens een deel van het derde kwart vestigden de Huskers een NCAA-record door 41 punten te scoren in 2:41 tijd van balbezit.

• Aantal toeschouwers: 44.150

Deze wedstrijd was dichterbij dan de score doet vermoeden. Ondanks een 38-5 achterstand aan het begin van het 4e kwart, scoorde Kansas State in het volgende spel, herstelde een onside kick en scoorde prompt weer, en herstelde toen een Nebraska fumble en liepen weer op, met een 25-38 achterstand met nog 8:57 te spelen. Hoewel de Cornhuskers in het 4e kwart met 13-20 verschil scoorden, waren hun twee touchdowns meer dan genoeg om de overwinning veilig te stellen. Nebraska IB Mike Rozier schoof door naar de 2e plaats op de Big 8 carrière-rush chart.

Iowa StateEdit

Iowa State at #1 Nebraska
Iowa State 0 14 7 8 29
– #1 Nebraska 14 21 10 27 72
  • Datum: 1983-11-05
  • Aantal toeschouwers: 76.326

Nebraska IB Mike Rozier vestigde een nieuw Big 8 seizoenrecord van 24 touchdowns, waarmee hij het record van Oklahoma’s Heisman-winnende RB Steve Owens verving, en vestigde ook een nieuw Nebraska carrière record van 47 touchdowns, waarmee hij Johnny Rodgers – ook een Heisman winnaar – van zijn record uit 1972 verdrong. Niet verrassend op dit punt, zou Rozier aan het eind van dit seizoen zijn eigen Heisman winnen. De 72 punten van Nebraska waren de hoogste ooit gescoord tegen een Big 8 team, de meeste ooit gescoord tegen een team in Memorial Stadium, en de gecombineerde 101 punten ook de meeste gescoord in een wedstrijd in Memorial Stadium.

• Aantal toeschouwers: 76.503

Nebraska IB Mike Rozier schreef voor de tweede week op rij weer geschiedenis door zijn seizoenrecord touchdowns op te voeren tot 28, waarmee hij het NCAA-record van 26, dat sinds 1971 in handen is van Lydell Mitchell van Penn State, verbrak. Bovendien vestigde Rozier nieuwe Big 8 en Nebraska records voor seizoensrush yards, door ook het record van 2.011 all-purpose yardage van Nebraska’s Johnny Rodgers in 1972 te verbreken, met een totaal van 2.219. Rozier vestigde een Nebraska record door 285 yards te rushen, waarvan 230 in de eerste helft (het individuele schoolrecord voor rushings yards in een wedstrijd werd verbroken door Calvin Jones, die 294 yards rende tegen Kansas in 1991).

• TV omroepers (CBS): Gary Bender en Pat Haden

Terwijl de Cornhuskers tweemaal van achter kwamen, maakten de Blackshirts een epische stand aan het einde van de wedstrijd, Ze profiteerden van een motion penalty waardoor Oklahoma terugkwam van Nebraska’s 1-yard lijn, voordat ze de Sooner QB Danny Bradley een sack gaven en vervolgens twee van zijn volgende passpogingen afsloegen met nog 32 seconden te spelen. Hierdoor behielden de Cornhuskers een voorsprong van 7 punten, de overwinning en bezorgden Nebraska zijn derde Big 8 titel op rij.

• TV omroepers (NBC): Don Criqui en John Brodie

Nebraska Hoofd Coach Tom Osborne besloot een bijna zekere nationale titel te laten schieten door genoegen te nemen met een gelijkspel, en ging stoutmoedig voor een 2-punts conversie in de laatste minuut om de overwinning binnen te halen. De poging mislukte, Miami won het Nationaal Kampioenschap, en Coach Osborne’s legendarische beslissing werd voor altijd verankerd in de Nebraska overlevering. De andere was de fumblerooski, die resulteerde in een touchdown score van Dean Steinkuhler in het 2e kwart. De Cornhuskers hadden zich teruggevochten van een 17-31 achterstand aan het begin van het vierde kwart zonder Heisman winnende HB Mike Rozier die geblesseerd was uitgevallen. Ondanks het verlies werd Coach Osborne gekozen tot Coach van het Jaar, en zijn beslissing zou zijn carrière en het Nebraska programma definiëren als kampioenswaardige concurrenten voor de komende jaren.