Canyonlands Half Marathon

Lauantai, 20. maaliskuuta 2021 – Moab, UT – Reittikartta

Juoksijat pääsevät juoksemaan Utahin Archesin kansallispuiston majesteettisten punaisten kalliomuodostelmien varjossa Canyonlandsin puolimaratonilla & 5 mailin juoksussa, joka juostaan 44. kerran vuodessa talven väistyttyä.

Nyt yksi Moabin alueen suosituimmista ulkoilmaurheilutapahtumista, juoksu on nähnyt juoksijakenttänsä kasvavan vain 22:sta (mukaan lukien koira) ensimmäisellä juoksukerralla yli 2700 maaliin tulleeseen juoksijaan puolen maratonin ja 5 mailin kilpailuissa yhteensä vuonna 2015, suurelta osin radan varrella olevien upeiden punaisten kalliomaisemien ansiosta.

Sijoittuu maltilliselle korkeudelle, joka on korkeusluokaltaan noin 4 000 jalkaa, puolikas juostaan USATF-sertifioidulla ja sanktioidulla radalla, joka tarjoaa haastavan yhdistelmän kumpuilevia kukkuloita ja nopeita alamäkiä.

Kilpailun ensimmäinen maili alkaa noin 11 mailia valtatie 128:lla Moabin ulkopuolella, ja se kulkee itään lähtöviivalta ennen kuin se seuraa päällystettyä valtatietä, kun se kiemurtelee Colorado-joen kaiverruttamien kauniiden punaisen kallion kanjonien halki.

Kahden mailin päässä maalista tie poistuu punaseinäisestä kanjonista ja jatkuu valtatietä 191 pitkin ja Moabin katujen läpi maaliin Lions Parkissa, jossa maaliin saapuvia odottavat virvokkeet, elävä musiikki ja kisan jälkeiset hieronnat. Osallistuminen on rajoitettu 5 000:een ensimmäiseen ilmoittautuneeseen puolimaratonille ja siihen liittyvälle viiden kilometrin matkalle.

Mutta järjestäjät huomauttavat, että vuoden 2019 kilpailussa ei järjestetä arpajaisia – kaikki paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, joten juoksijoita, jotka harkitsevat ilmoittautumista tähän kilpailuun, kehotetaan ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisin.

Juoksijat kokoontuvat vuoden 2011 Canyonlandsin puolimaratonin lähtöviivalle Moabin lähellä Utahissa. (Kuva: Karah Levely-Rinaldi/flickr)

Juoksijat kokoontuvat vuoden 2011 Canyonlands Half Marathonin lähtöviivalle lähellä Moabia, Utahissa. (Kuva: Karah Levely-Rinaldi/flickr)

Kilpailun sää & Ilmasto

Moabissa, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Canyonlandsin kansallispuistosta Utahin kaakkoisosassa, noin 230 kilometriä Salt Lake Citystä kaakkoon, maaliskuun lämpötilat vaihtelevat tyypillisesti keskimäärin 35°F:n ja 63°F:n välillä, kun taas sademäärät ovat tavallisesti niukkoja ympärivuotisesti, keskimäärin vajaan tuuman suuruisia kuukauden aikana.

Kisapäivänä (20. maaliskuuta) keskilämpötila on 36°F ja keskilämpötila 65°F.