1988 Ranskan Grand Prix

Prost karkasi Sennalta ja kahdelta Ferrarilta, Piquet ohitti kaksi Benettonia viidenneksi. Huolimatta McLarenin varikolla olleista huolista liian suuresta polttoaineen kulutuksesta (autojen polttoainelukemat näyttivät vähemmän käytettyä polttoainetta kuin mitä Hondan telemetria kertoi tiimille), Ron Dennis oli tiettävästi valmis antamaan kuljettajiensa kuluttaa polttoainetta loppuun täydellisen kauden kustannuksella, jos se opettaa heitä olemaan konservatiivisempia, kun otetaan huomioon heidän ilmeinen etunsa kenttään nähden, joskin viime kädessä mittariston lukemat osoittautuivat oikeiksi. Prost säilytti kahden sekunnin etumatkan Sennaan nähden kilpailun puoliväliin asti, kun taas Bergerin aikainen pysähdys 22. kierroksella mahdollisti tallikaveri Alboreton nousun kolmanneksi. Vaikka molemmat McLarenit ajoivat kilpaa toistensa kanssa kärjessä, ne karkasivat silti välillä sekunnin erolla kärkeen kierrosta kohden.

Senna teki varikkopysähdyksensä kolme kierrosta ennen Prostia, mikä mahdollisti hänen siirtymisensä johtoon Prostin hitaasti pysähtyneen etupyörän takia, mutta ruuhka Mistralin suoralla (mukaan lukien vähemmän avulias Piquet, joka todennäköisesti nautti nähdessään Sennan menettävän johtoaseman Prostille lähietäisyydeltä) ja vaihdelaatikko-ongelma mahdollistivat sen, että Prost lähestyi Sennaa ja ohitti hänet kierroksella 61, kun he ohittivat Alex Caffin ja Pierluigi Martinin Signesin kaarteessa. Sillä välin Berger nousi kolmanneksi vain siksi, että Alboreto ohitti hänet uudelleen varikkokäyntien aikana, kun taas Mansell kärsi seitsemännen peräkkäisen keskeytyksensä, kun hän keskeytti 49. kierroksella jousitusongelmien vuoksi, vaikka hän oli jo usean kierroksen ajan pudonnut taaksepäin Judd V8 -moottorinsa tehon menetyksen vuoksi. Palattuaan varikolle ja siivottuaan itsensä englantilainen poistui radalta syvästi kyllästyneenä Williamsin suorituskykyyn, mikä ruokki lehdistössä jatkuvia spekulaatioita siitä, että hän jättäisi tiimin vuoden lopussa siirtyäkseen Ferrarille sen jälkeen, kun italialaistalli oli ilmoittanut, ettei Alboretoa pidettäisi vuonna 1989. Vaikka huhut osoittautuivat oikeiksi, Mansell kiisti edelleen siirtyvänsä Ferrarille.

Loppukierroksilla Prost karkasi, kun Sennan vaihdelaatikko-ongelmat jatkuivat ja hän menetti useita vaihteita. Brasilialainen jäi lopulta lähes 32 sekuntia ranskalaisesta, vaikka hän oli edelleen lähes 35 sekuntia edellä Alboretoa, joka oli viimeinen mies kärkikierroksella. Berger oli neljäs ennen Piquet’ta, joka myös kärsi vaihdelaatikko-ongelmista kilpailun loppuvaiheessa; viimeinen piste meni Nanninin Benettonille. Ranska oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1987 Monacon Grand Prix’n, kun Alboreto oli sijoittunut tallikaverinsa edelle kilpailussa, jossa molemmat ajoivat maaliin. Kilpailun aikana Alboreton etuna oli lähes täydellisen tasapainoinen auto, kun taas Berger valitteli voimakasta aliohjautuvuutta, jota ei tarvittu Mistralin päässä olevassa huippunopeassa Signesin mutkassa.

Kisan nopein kierros, 1:11.737, jonka Prost ajoi 45. kierroksella, oli yli kaksi sekuntia hitaampi kuin Piquet’n Honda-moottorilla varustetulla Williamsilla edellisvuonna ajama 1:09,548. Tämä oli seurausta turbomoottoreille tällä kaudella asetetuista rajoituksista, ja suurin ero oli nyt yhden kilometrin pituisella Mistral-suoralla saavutetuissa nopeuksissa. Vuonna 1987 nopeimmat turbomoottoriautot (Hondan moottorilla) ajoivat suoralla 325 km/h (202 mph). Vuonna 1988 huippunopeudeksi mitattiin 311 km/h (193 mph).

Prostille tämä oli kolmas voitto kotikisoissaan voitettuaan sekä vuonna 1981 Dijonissa (hänen ensimmäinen Grand Prix -voittonsa) että vuonna 1983 Paul Ricardin täyspitkällä radalla. Molemmilla kerroilla hän oli ajanut Renaultin tehdastiimillä.