UTEP naisten koripallo varastaa OT trilleri New Mexico State, 80-76

EL PASO, Texas – Sophomore Katia Gallegos ja vanhempi Dejanae Roebuck merkitty uran korkea piste esityksiä matkalla UTEP naisten koripallo (1-0, 0-0 C-USA) kauden avaus 80-76 jatkoajalla voitto I-10 kilpailija New Mexico State (0-1, 0-0 WAC) Don Haskins Center keskiviikko iltapäivällä.

Gallegos ajoi suoraan korille alle viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja teki pelin ratkaisevan layupin, jolla hän solmi sekä pisteet 68-68 että entisen uransa 23 pisteen ennätyksen. Minuutti lisäajalla Roebuck heitti ottelun ainoan kolmosensa ja vei Minersin 71-70-johtoon, joka vei joukkueensa johtoon koko loppukilpailun ajaksi. Roebuck teki kuusi uransa 15 pisteestä jatkoajalla.

Neljä pelaajaa – vartijat Sabine Lipe ja Gallegos sekä hyökkääjät Michelle Pruitt ja Brenda Fontana – ottivat kukin kuusi levypalloa ja auttoivat Minersia voittamaan Aggiesin 44-33 levypalloa.

UTEP heitti 41,9 prosenttia kentältä, mutta suurin ero pelissä tuli hyväntekeväisyysalueella, kun Miners upotti 25 vapaaheittoa 37:stä verrattuna Aggiesin kuuteen.

Gallegos riisti Aggiesilta kaksi riistoa ja kaksi helppoa layupia peräkkäisillä otteilla jo varhain auttaakseen UTEP:n 17-12-johtoon ensimmäisellä neljänneksellä. NM State vastasi toisella jaksolla ampumalla 68,1 clip samalla menossa täydellinen 3-3 kaaren ulkopuolelta. Miners ja Aggies vaihtoivat iskuja toisella puoliajalla pistein 35-35. Vasta Gallegosin kaksi vapaaheittoa 17 sekuntia ennen loppua, jotka lisäsivät UTEP:n johtoa kahdella riistolla, ratkaisivat pelin.

Sophomore-vahti Avery Crouse tuotti yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa omalta osaltaan vain 25 peliminuutissa. Tuore hyökkääjä Brenda Fontana oli arvokas läsnäolo penkiltä uransa ensimmäisellä blokilla, pisteillä (5) ja levypalloilla (6). Toinen tuore hyökkääjä Elina Arike kirjautti myös uransa ensimmäiset pisteensä (4) Miners-paidassa.

Minerit ovat nyt vieneet kahdeksan viimeisestä 11 ottelusta rajat ylittävän vastustajansa kanssa.

UTEP:n naisten koripallo palaa tositoimiin Don Haskins Centerissä lauantaina, kun se isännöi Incarnate Wordia (0-1, 0-0 Southland) 28.11. klo 13.00 MT.