UTEP damesbasketbal boekt 80-76 overwinning in verlenging op New Mexico State

EL PASO, Texas – Sophomore Katia Gallegos en senior Dejanae Roebuck scoorden hoge punten tijdens de seizoensopener van UTEP damesbasketbal (1-0, 0-0 C-USA) in het Don Haskins Center op woensdagmiddag 80-76 overwinning in verlenging op I-10 concurrent New Mexico State (0-1, 0-0 WAC).

Gallegos reed recht naar de basket met minder dan vijf seconden resterend in de verlenging met een game-tying layup om zowel de score op 68-68 en haar voormalige career-high van 23 punten te knopen. Een minuut in de extra periode sloeg Roebuck haar enige driepunter van de wedstrijd binnen, waardoor de Miners met 71-70 voor stonden en de rest van de wedstrijd aan de leiding gingen. Roebuck scoorde zes van haar 15 punten in de verlenging.

Vier speelsters – guards Sabine Lipe en Gallegos en voorwaartsen Michelle Pruitt en Brenda Fontana – elk zes boards om te helpen de Miners outrebound de Aggies 44 tegen 33.

UTEP schoot 41,9 procent van het veld, maar het grootste verschil in de wedstrijd kwam op het goede doel met de Miners zinken 25 van hun 37 vrije worpen in vergelijking met de Aggies ‘zes.

Gallegos veegde de Aggies voor twee steals en twee gemakkelijke lay-ups op opeenvolgende bezittingen vroeg om UTEP te helpen naar een 17-12 voorsprong in het eerste kwartaal. NM State antwoordde in de tweede periode met een 68.1 clip en een perfecte 3-3 van buiten de boog. De Miners en Aggies wisselden slagen uit in de tweede helft, met een score van 35-35. Het waren de twee vrije worpen van Gallegos met 17 seconden te gaan, waardoor de voorsprong van UTEP met twee bezittingen werd verlengd, die de wedstrijd buiten bereik bracht.

Sophomore guard Avery Crouse droeg negen punten bij en vijf rebounds van haar eigen in slechts 25 minuten spelen. Freshman forward Brenda Fontana was een waardevolle aanwezigheid vanaf de bank met haar eerste carrière blok, punten (5) en rebounds (6). Een andere eerstejaars forward Elina Arike noteerde ook haar eerste punten (4) in een Minerva-uniform.

De Miners hebben nu acht van de laatste 11 ontmoetingen met hun grensoverschrijdende vijanden gewonnen.

UTEP women’s basketball is terug in actie in het Don Haskins Center op zaterdag als ze Incarnate Word (0-1, 0-0 Southland) ontvangen om 13:00 MT op 28 november.