UTEP’s basketballdamer vinder 80-76 efter overtid fra New Mexico State

EL PASO, Texas – Sophomore Katia Gallegos og senior Dejanae Roebuck scorede flest point i karrieren, da UTEP’s basketballdamer (1-0, 0-0 C-USA) åbnede sæsonen med en 80-76 sejr efter overtid over I-10 rivalen New Mexico State (0-1, 0-0 WAC) i Don Haskins Center onsdag eftermiddag.

Gallegos kørte lige til kurven med under fem sekunder tilbage af den ordinære spilletid med et afgørende layup for at bringe både stillingen 68-68 og hendes tidligere karrierehøjde på 23 point på plads. Et minut inde i den ekstra periode slog Roebuck sin eneste treer i kampen ned og bragte Miners foran 71-70 og føringen for resten af kampen. Roebuck scorede seks af sine karrierehøjde 15 point i overtiden.

Fire spillere – guards Sabine Lipe og Gallegos og forwards Michelle Pruitt og Brenda Fontana – trak hver seks bolde ned og hjalp Miners med at hjælpe Aggies med at få 44 mod 33 bolde ned til dem.

UTEP skød 41,9 procent fra banen, men den største forskel i kampen kom ved velgørenhedsstregen, da Miners fik 25 af deres 37 frikast i forhold til Aggies’ seks.

Gallegos snuppede Aggies for to steals og to nemme layups på på på hinanden følgende bolde tidligt for at hjælpe UTEP til en føring på 17-12 i første quarter. NM State svarede i anden periode med en skudprocent på 68,1 og en perfekt 3-3-tals scoring fra den anden side af banen. Miners og Aggies byttede slag i anden halvleg og scorede 35-35. Det var Gallegos’ to frikast med 17 sekunder tilbage, som udvidede UTEP’s føring med to bolde, der bragte kampen ud af rækkevidde.

Sophomore guard Avery Crouse bidrog selv med ni point og fem rebounds i kun 25 minutters spil. Freshman forward Brenda Fontana var en værdifuld tilstedeværelse fra bænken med sin første blokering i karrieren, point (5) og rebounds (6). En anden nybegynder, Elina Arike, scorede også sine første point i karrieren (4) i en Miner-dragt.

Minerne har nu vundet otte af de seneste 11 opgør mod deres modstandere på tværs af grænsen.

UTEP’s kvindelige basketballhold er tilbage i aktion i Don Haskins Center på lørdag, når de er værter for Incarnate Word (0-1, 0-0 Southland) kl. 13.00 MT den 28. november.